Αυτή είναι η διαφήμιση με τη νέα μητέρα που κόπηκε από τα Όσκαρ (video)

Mία διαφήμιση για είδη υγιεινής, η οποία δείχνει καθημερινές στιγμές ανθρώπων απλών, θεωρήθηκε προσβλητική για το υψηλού αισθητικής πρόγραμμα των Όσκαρ, και έτσι το τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδιδε την τελετή, το ΑBC, δεν επέτρεψε να προβληθεί.

Η διαφήμιση αφορούσε τα ειδικά «εσώρουχα» τα οποία δίνονται μετά τη γέννα, ένα εσώρουχο σαν δίχτυ και ειδικές σερβιέτες, για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας, και ανήκε στην

εταιρεία Frida Mom, ενώ την αποκάλυψη για το «μαύρο» έκανε η εφημερίδα New Υork Post.

Η επικεφαλής της εταιρείας Chelsea Hirschhorn εξέφρασε την έκπληξή της που το σποτ θεωρήθηκε ακατάλληλο για να προβληθεί στην τηλεόραση.

«Μας εξέπληξε όταν πληροφορηθήκαμε ότι η γυναικεία υγιεινή εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με τα όπλα, τα πυρομαχικά, τη γύμνια με σεξουαλικά χαρακτηριστικά, τη θρησκεία και την πολιτική» τόνισε, αναφερόμενη στις οδηγίες που εφαρμόζει η Ακαδημία αναφορικά με την προβολή διαφημίσεων στη διάρκεια της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων. «Με εξέπληξε πως σήμερα, σε αυτές τις εποχές, οποιοσδήποτε στην Ακαδημία ή το ABC έκρινε πως η γυναικεία υγιεινή είναι ανάλογη με άλλες πιο προσβλητικές κατηγορίες διαφήμισης».

Η New York Post απευθύνθηκε και στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και στο ABC για κάποιο σχόλιο αλλά κανένα από τα δύο δεν έκανε κάποια τοποθέτηση.

Πηγή: Αυτή είναι η διαφήμιση με τη νέα μητέρα που κόπηκε από τα Όσκαρ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα