Αυστηρό μήνυμα Ζάεφ μετά την απειλή για βέτο από Βουλγαρία – «Είμαι Μακεδόνας, αυτό είναι δικαίωμά μου»

O Ζάεφ υπέδειξε ότι κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνικότητα κάποιουΕίναι ευρωπαϊκή αξία που ο καθένας πρέπει να σέβεται, πρόσθεσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός

Απάντηση στη Βουλγαρία και τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε προς τον ίδιο και στη χώρα για το ζήτημα της «μακεδονικής γλώσσας» έδωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Αναλυτικότερα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός υπέδειξε ότι κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνικότητα κάποιου, κάτι, που όπως είπε σύμφωνα με το b92.net, είναι ευρωπαϊκή αξία που

ο καθένας πρέπει να σέβεται.

Υπενθυμίζεται ότι με βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ απείλησε ο βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στα περί μακεδονικής γλώσσας του Ζόραν Ζάεφ.

«Δεν θα επιτρέψουμε “μακεδονική γλώσσα: σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια να σταματήσουν την παραχάραξη της ιστορίας», δήλωσε το Σάββατο ο βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα επιτρέψει τη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα να αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Υπάρχει μια τάση από τη βουλγαρική πλευρά να κάνουμε συμβιβασμούς, που κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτοι. Από τη “μακεδονική” πλευρά εκφράστηκε η επιθυμία να αμφισβητηθούν σοβαρά θέματα, να αλλαχθούν και να γίνουν δεκτά αυτά που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια», τόνισε Καρακατσάνοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα