Αυστηρό μήνυμα της Ιταλίας σε Τουρκία: Δε θα δεχθούμε τα όσα κάνετε με την Λιβύη

Ο Τζουζέπε Κόντε απέστειλε πολύ αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία πως η Ιταλία δεν πρόκειται να δεχτεί στρατιωτική βοήθεια προς την Λιβύη από την Άγκυρα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός παραχώρησε το Σάββατο (28/12) την παραδοσιακή ετήσια συνέντευξη τύπου, με την κρίση στη Λιβύη, αλλά και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι τα βασικά θέματα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απηύθυνε

αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι ένας πόλεμος δι’ αντιπροσώπων θα επιδείνωνε την κατάσταση στην περιοχή.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να είμαστε ενωμένες, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε χώρες που είναι ακόμα πιο μακριά από τη Λιβύη να κατοχυρώσουν τη θέση τους και να καθιερωθούν στη Λιβύη και να διεκδικήσουν πρωτοβουλίες για τις όποιες λύσεις, λύσεις οι οποίες είναι κυρίως στρατιωτικές, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν πολιτικές λύσεις για να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό και την τρομοκρατία», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Τζουζέπε Κόντε γνωστοποίησε ότι ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, ίσως επισκεφθεί εκ νέου τη Λιβύη για να προωθήσει την ιταλική αποφασιστικότητα για «παύση των εχθροπραξιών».

Itália. Giuseppe Conte anuncia série de reformas e destaca combate à evasão fiscal https://t.co/tJPoLgmd0H pic.twitter.com/g1prSZpFy2

— Márcio M. Silva (@marciojmsilva) 28 Δεκεμβρίου 2019

Ψηλά στην ατζέντα ήταν και τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας. «Έχουμε μπροστά μας έναν Μαραθώνιο τριών ετών. Ρεαλιστικά σας λέω ότι αν δεν θέλουμε η χώρα μας να χρεοκοπήσει, αν δεν θέλουμε η χώρα μας να γίνει υποχείριο παραβατικών διαδικασιών, το οποίο πλέον είναι σαφές προς όλους ότι θα μας έπληττε σημαντικά, πρέπει να εργαστούμε με λογικό και αξιόπιστο τρόπο», δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε.

Ο ιταλικός προϋπολογισμός που υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο – είχε μορφή και ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την μείωση των κρατήσεων για τους χαμηλόμισθους, την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ και τον περιορισμό των πληρωμών με μετρητά.

Italia pide a Turquía que no mande tropas a Libia para evitar el agravamiento del conflicto. El primer ministro Giuseppe Conte ha hablado en la rueda de prensa de fin de año del conflicto en Libia y del 'maratón de tres años' de reformas clave. https://t.co/HaMcsSEcK6

— euronews español (@euronewses) 28 Δεκεμβρίου 2019

#Italie Le Premier ministre italien, Giuseppe Conte, a annoncé samedi un "marathon de trois ans" de son gouvernement pour mettre en œuvre une série de réformes notamment dans la fonction publique, la justice pénale, la fiscalité et les infrastructures pic.twitter.com/1coEDsKTMy

— L'Echiquier social (@EchiquierSocial) 28 Δεκεμβρίου 2019

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme planına karşı çıkarak, bir askeri müdahaleden kaçınılması çağrısı yaptı. pic.twitter.com/gQ3bkrJtvx

Libya Bülteni (@LibyaBulteni) 28 Δεκεμβρίου 2019

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, euronews.com)

Πηγή: Αυστηρό μήνυμα της Ιταλίας σε Τουρκία: Δε θα δεχθούμε τα όσα κάνετε με την Λιβύη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα