ΑΕΛ – Ξάνθη… μέσα στο χιόνι – «Για πατινάζ και χιονοπόλεμο το γήπεδο της Λαμίας» (εικόνες)

Με χιόνι διεξήχθη το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ξάνθη στη Λάρισα για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΑΕΛ να προκρίνεται στους προημιτελικούς καθώς επικράτησε 3-0 της Ξάνθης.

Τα τέρματα των Θεσσαλών σημείωσαν οι Ναζλίδης (29΄ πέναλτι, 32΄) και Λεοζίνιο (90΄),

ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Η Ξάνθη βρέθηκε πολύ κοντά στο να «ανοίξει το σκορ» στο 16΄, όταν ο Σιλά έκανε τη σέντρα από αριστερά και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της. Στο 22΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ναζλίδη, ενώ η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 29΄.

Ο Ντέλετιτς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κασάδο και την «εσχάτη των ποινών» μετέτρεψε σε γκολ ο Ναζλίδης (1-0). Οι Θεσσαλοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 32΄, όταν ο Αγκάνοβιτς έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς και ο Ναζλίδης πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο νεοεισελθών Λεοζίνιο στο 90΄, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Ρέντζα και την έστειλε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Λαγός, Γουάλας, Λεοζίνιο – Λουσέρο, Κασάδο, Σιλά, Φασίδης, Λισγάρας

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (77΄ Περόνε), Ντέλετιτς (89΄ Λεοζίνιο), Κριζμάν (84΄ Μασούρας), Ναζλίδης.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σβάρνας, Μεχία, Ντε Λούκας (54΄ Μελιόπουλος), Φασίδης (83΄ Κίκε), Λουσέρο (61΄ Κάστρο), Σιλά, Γέντρισεκ.

Στο γήπεδο το είχε «στρώσει» ενώ οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν εν μέσω χιονόπτωσης, όπως φαίνεται και από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Μιχάλη Μπατζιόλα από τη Eurokinissi:

«Για πατινάζ» το γήπεδο της Λαμίας

Μπορεί μέχρι νωρίς το απόγευμα το ματς ανάμεσα στη Λαμία και τον Παναθηναϊκό για τους «16» του Κυπέλλου, να ήταν αμφίβολο λόγω της χιονόπτωσης, ο διαιτητής, όμως Αλέξανδρος Αρετόπουλος, αποφάσισε να γίνει κανονικά ο αγώνας.

Πάντως νωρίτερα ο Παναθηναϊκός δημοσίευσε φωτογραφίες από το χιονισμένο γήπεδο στον λογαριασμό της ομάδας στο Instagram, γράφοντας στη λεζάντα «για πατινάζ και χιονοπόλεμο το γήπεδο της Λαμίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα