Volleyleague: Αναβολή του πρωταθλήματος για μια εβδομάδα – Με… κόσμο στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Μία εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που είχε καθοριστεί, θα γίνει το πρώτο σερβίς του πρωταθλήματος στο βόλεϊ. Συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου με τη δεύτερη αγωνιστική. Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός θα γίνει υπό το καθεστώς ειδικής διαχείρισης για την 2η αγωνιστική. Όπως σημειώνεται,

αν δεν ισχύσουν όσα προβλέπονται τότε οι «πράσινοι» θα μηδενιστούν.

Κατά συνεδρίαση της ΕΣΑΠ οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» πέτυχαν την ανατροπή της απόφασης που τιμωρούσε τις ομάδες για επεισόδια που έγιναν ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός «πάτησε» πάνω στη διάταξη της ΕΣΑΠ για παιχνίδια «ειδικής διαχείρισης» και οι πόρτες του κλειστού της Κυψέλης θα ανοίξουν για τον κόσμο στο πολύ σπουδαίο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» βρήκαν σύμμαχο στο αίτημά τους τον ΠΑΟΚ. Το μεγάλο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής θα είναι ειδικής διαχείρισης, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει λίστα εισόδου και 800 άτομα θα μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο.

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών λόγω επεισοδίων που έγιναν στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα στις 21 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα στο κλειστό του Εσπέρου η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού αντιμετώπιζε τον Εθνικού για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Λίγκα έχοντας την ψήφο όλων των ομάδων για πέσει ολοκληρωτικά η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος αντιπρότεινε τη λύση της καθεστώτος «ειδικής διαχείρισης», πρόταση που πέρασε με ψήφους; 10-0 στο διοικητικό συμβούλιο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στην 135η Συνεδρίαση του Δ.Σ Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών αποφάσισε να ακόλουθα:

Αναβάλλεται η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2018-19 που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου. Προγραμματίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2018. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου με την 2η αγωνιστική.

Ο κεκλεισμένων των θυρών αγώνας ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός για την 2η αγωνιστική αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ να διεξαχθεί υπό το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης (*) όπως προβλέπει σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο η προκήρυξη όσο και ο πειθαρχικός κανονισμός της ΕΣΑΠ εκτός εάν ευοδωθούν οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί το ΤΑΑ Παναθηναϊκός Α.Ο. μέχρι την διεξαγωγή του αγώνα.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή Πρωταθλήματος με πρόεδρο τον Αντώνη Τελόπουλο και μέλη τους Γιώργο Παπαδόπουλο (ΑΟΠ Κηφισιάς), Κώστας Γκουμότσιος (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός) και αναπληρωτές τους Γιώργο Χριστόπουλο (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χακίδας), Τάσος Πετρίδης (ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής).

Ανακοινώθηκε η ανανέωση της ανανέωσης του συμβολαίου με την ΕΡΤ Α.Ε. για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος 2018-19.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ενημέρωσε τα ΤΑΑ να προετοιμάσουν τους φακέλους τους ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

* Διευκρινίζεται για τους αγώνες ειδικής διαχείρισης πως σύμφωνα με την προκήρυξη και το πειθαρχικό κανονισμό η ΕΣΑΠ ως διοργανώτρια καθορίζει τις κατηγορίες και τον αριθμό των θεατών. Οι κατηγορίες αφορούν σε αθλητές ομάδων ανάπτυξης και προπονητές τους, μαθητές σχολείων και συνοδούς καθηγητές – δασκάλους, μέλη ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και ΤΑΑ και λοιπών σωματείων βόλεϊ, αθλητές βόλεϊ, διαιτητές και χορηγούς ομάδων. Σε περίπτωση εισόδου στο γήπεδο ατόμων που δεν θα έχουν το σχετικό δικαίωμα η προβλεπόμενη ποινή είναι μηδενισμός (-3 βαθμοί) και χρηματικό πρόστιμο.

Κανονικά στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής Χαλκίδας

Με 11 ομάδες θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν το νέο πρωτάθλημα της Volleyleague αφού ο Ηρακλής Χαλκίδας θα συμμετάσχει κανονικά.

Η ομάδα της Χαλκίδας κατάφερε και πήρε παράταση από την ΕΣΑΠ για να καταθέσει τα συμβόλαια των παικτών στη Λίγκα. Οι Χαλκιδαίοι δεν κατέβηκαν στο Λιγκ Καπ λόγω έλλειψης πόρων ωστόσο βρίσκονται σε επαφές με ανθρώπους για να εξασφαλίσουν τα χρήματα και να μην αποσυρθούν από το πρωτάθλημα. Όπως όλα δείχνουν η ομάδα της Χαλκίδας θα προλάβει να διευθετήσει τις εκκρεμότητές της κι έτσι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 11 ομάδες. Κάθε αγωνιστική μια ομάδα θα έχει ρεπό.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα