Super League: «Τριάρα» στη Λαμία – Πλήγμα με Μπακάκη και Μαχαίρα

Η ΑΕΚ πήρε άνετα το δεύτερο τρίποντό της στη φετινή Super League επικρατώντας 3-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ.

Παρότι ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές, η Ένωση έβγαλε διάθεση, λύσεις, αυτοματισμούς και γκολ από νωρίς.

Ενώ, στο δεύτερο μέρος ο Ιταλός έκανε διαχείριση ενόψει του αγώνα με

την Βόλφσμπουργκ για το Europa League βλέποντας ταυτόχρονα την ομάδα του να διευρύνει το σκορ. Οι Λιβάι Γκαρσία, Νέναντ Κρίστιτσιτς και Μπράιτ Ενομπακάρε οι σκόρερ για την Δικέφαλο.

Με τους Λιβάγια, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες Ινσούα στον πάγκο και τον Ολιβέιρα εκτός αποστολής, ο Καρέρα βρήκε χώρο στην ενδεκάδα για αρκετούς παίκτες. Οι Σακχόφ, Γκαρσία πραγματοποίησαν ντεμπούτο στη Super League, αλλά και πρώτη εμφάνιση ως «ενδεκαδάτοι», ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ως βασικός ο 20χρονος Θεοδόσης Μαχαίρας.

Μπακάκης και Μαχαίρας έγιναν αναγκαστική αλλαγή, με τον πρώτο να είναι σε χειρότερη κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, ο Μπακάκης ένιωσε μια ενόχληση στον δεξί τετρακέφαλο και θα υποβληθεί πλέον σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του, αλλά κι αν θα είναι στη διάθεση του Καρέρα για τον “τελικό” με τη Βόλφσμπουργκ στο Europa League.

Αντίθετα, ο κορυφαίος του αγώνα με τη Λαμία, Μαχαίρας, ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα κι αντικαταστάθηκε προληπτικά, αλλά ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία στο ιατρικό τιμ.

Το ματς

Η συγκεκριμένη ενδεκάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά, βγάζοντας αρκετές φάσεις στο πρώτο 20λεπτο. Στο 14΄ άνοιξε το σκορ όταν ο Σαραμαντάς έκανε λάθος εκτίμηση, το λάθος του εκμεταλλεύτηκε ο Λιβάι Γκαρσία που πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την Ένωση.

Στο 51΄ με εξαιρετική ατομική ενέργεια ο Μαχαίρας έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Ανσαριφάρντ, όμως ο Ιρανός έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Μαχαίρας πήρε την κεφαλιά από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο δοκάρι!

Η ΑΕΚ «καθάρισε» το ματς στο 65΄ όταν ο Μαχαίρας βρήκε τον Κρίστιτσιτς στο ύψος της περιοχής και ο Σέρβος «εκτέλεσε» τον Επασί για το 2-0. Τα εύσημα στο νεαρό που συνδύασε την σημερινή εξαιρετική του εμφάνιση με μία ασίστ και δίκαια αναδείχθηκε MVP στο τέλος του αγώνα. Στο 85΄ από προσπάθεια του Αλμπάνη, ο Μπράιτ Ενομπακάρε απλώς «έσπρωξε» τη μπάλα στην κενή εστία, συνδυάζοντας κι αυτός -όπως και ο Γκαρσία- με γκολ το ντεμπούτο του στη Λίγκα.

Η Λαμία, παρά την κατά διαστήματα καλή εικόνα και ικανοποιητική ανάπτυξη, δεν κατάφερε να δημιουργήσει την παραμικρή φάση και επέτρεψε στην ΑΕΚ να πάρει μια πολύ άνετη νίκη. Το χρειαζόταν αυτό η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, ώστε να πάει με θετική ψυχολογία και ξεκούραστη, για το ματς-φωτιά με τη Βόλφσμπουργκ (1η Οκτωβρίου) που θα κρίνει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (53΄ λ.τρ. Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Χνιντ, Λόπες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μαχαίρας (75΄ Αλμπάνης), Γκαρσία (46΄ Λιβάγια), Μάνταλος (61΄ Σιμόες), Ανσαριφάρντ (76΄ Ενομπακάρε)

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Προβυδάκης, Σκόνδρας (77΄ Μπιανκόνι), Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Νιάσε (60΄ Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Χατζηστραβός (57΄ Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς, Καραμάνος (76΄ Βιγιάλμπα)

Keywords
Τυχαία Θέματα