Super League: Συνέχεια στο αδιέξοδο στα τηλεοπτικά – Πρόταση για κατάργηση των ομίλων του Κυπέλλου

Το «φλέγον» θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, συνεχίζει να παραμένει άλυτο, καθώς παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, αφού δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για κοινή γραμμή κατά τη σημερινή (20/2) συνεδρίαση.

Οι «μεγάλοι» (πλην του ΠΑΟΚ, που ούτως ή άλλως έχει ξεχωριστό συμβόλαιο με τη Forthnet) δεν φαίνονται θετικοί στη συνέχιση του καθεστώτος της κεντρικής διαχείρισης, ενώ και οι «μικροί»

εμφανίζονται διαιρεμένοι, με τον πρόεδρο του Πανιωνίου, Χρήστο Δάρρα, να λέει χαρακτηριστικά ότι περιμένουν την κατάθεση πρότασης από τους «μεγάλους».

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός έλαβε ξεκάθαρη θέση, η οποία είναι ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση, ενώ ο ΠΑΟΚ, που έχει υπογράψει ατομική σύμβαση με το συνδρομητικό κανάλι, επικαλέστηκε την υφιστάμενη συμφωνία, αφήνοντας πάντως ανοιχτή μια πόρτα, υπό όρους και προϋποθέσεις πάντως.

Σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, που τυπικά δεν διαχώρισαν τη συμμετοχή τους αλλά δεν φάνηκαν κι ενθουσιασμένοι, με τους ανθρώπους των «πρασίνων» να υπογραμμίζουν ότι πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης επισήμαναν ότι δε νοείται κεντρική διαχείριση χωρίς το σύνολο των συλλόγων, η ΑΕΛ σημείωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με όρους που θα θέσουν οι ομάδες, ενώ αντίθετα ο Παναιτωλικός εκτιμά ότι η κεντρική διαχείριση είναι δυνατόν να υπάρξει με όσα σωματεία το αποφασίσουν.

Πρόταση για κατάργηση των ομίλων

Στο άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης, αντίθετα, υπήρξε συμφωνία αναφορικά με την πρόταση που θα κατατεθεί στην ΕΠΟ για το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδας.

Η Super League αποφάσισε να προτείνει την κατάργηση των ομίλων και τη διεξαγωγή μονών νοκ-άουτ αγώνων μέχρι τα προημιτελικά, στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι το γήπεδο διεξαγωγής θα πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η ίδια η Super League για το πρωτάθλημα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα