Πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια η ΑΕΚ (εικόνες – video)

Η Ένωση πανηγυρίζει τον 12ο τίτλο στην ιστορία τηςΝίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟΚΉττα – σοκ για τον Ολυμπιακό στη ΡιζούποληΔιπλό στη Νέα Σμύρνη για τον ΠαναθηναϊκόΑναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων της 28ης αγωνιστικής της Super League

Η ΑΕΚ

πανηγυρίζει τον 12ο τίτλο στην ιστορία της και πρώτο μετά το 1994. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Super League (28η), η Ένωση επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ κι αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω τις επόμενες ημέρες (εκκρεμεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων για την τύχη του ντέρμπι, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ), η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

Τα δύο γκολ των πρωταθλητών πέτυχε ο Τάσος Μπακασέτας, στο 12′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο 33′.

Ο ΠΑΟΚ 2-1 την Ξάνθη με ανατροπή και… βλέπει Champions League

Σημαντική νίκη στο κυνήγι της δεύτερης θέσης πέτυχε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με ανατροπή την Ξάνθη με 2-1.

Το παιχνίδι είχε ποιότητα, αλλά και αρκετές καλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (16′ Γέντρισεκ) και αυτό τους δημιούργησε άγχος, ωστόσο με γκολ των Μπίσεσβαρ (67′) και Κουλούρη (85′) πέτυχαν την ανατροπή.

Πανηγυρική σωτηρία για Απόλλωνα με νίκη επί του Ολυμπιακού

Στη Super League θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος πέτυχε τη σπουδαιότερη φετινή του νίκη στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

Με γκολ του Αλμπάνη στο πρώτο λεπτό, η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη και, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Απογοητευτικοί οι «ερυθρόλευκοι», που έχασαν πλέον επαφή με τον δεύτερο ΠΑΟΚ και φαντάζει πολύ δύσκολο να κερδίσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Στο γήπεδο παραμένει Παναθηναϊκός

Το Σαββατοκύριακο των διοικητικών εξελίξεων επηρέασε θετικά τον Παναθηναϊκό, που έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη με 3-0 επί του Πανιωνίου.

Ο Λουτσιάνο Νέβες με απευθείας φάουλ στο 35′ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λουντ «κεραυνοβόλησε» τον Κότνικ κι έβαλε τις βάσεις για την μόλις δεύτερη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 87′ ο Μολίνς.

«Σφράγισε» την 4η θέση ο Ατρόμητος

Με πρωταγωνιστή τον Ντιγκινί, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ (36′, 68′, 76′) στην 100η συμμετοχή του στην Super League, ο Ατρόμητος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη επί του υποβιβασμένου Πλατανιά.

Οι γηπεδούχοι συνέτριψαν εντός έδρας με 4-1 τους Κρήτες, ενώ στο ημίχρονο η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου τιμήθηκε για την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 Ανδρών και την άνοδο της στα «μεγάλα σαλόνια».

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 68′ με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Ουές με κόκκινη (2 κίτρινες).

Βήμα Ευρώπης ο Αστέρας Τρίπολης, «βυθίζεται» η Κέρκυρα

Το εισιτήριο για το Europa League θα συνεχίσει να διεκδικεί ως το τέλος της Super League ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι Αρκάδες επιβλήθηκαν εύκολα στην Κέρκυρα 3-1 της τοπικής ομάδας, με δύο γκολ του Μανιά (48′, 68′) κι ένα του Τσιλιανίδη (40′), και έπιασαν την Ξάνθη στην προνομιούχο πέμπτη θέση της κατάταξης.

Αντίθετα, οι «Φαίακες», που μείωσαν στο 85′ με τον Τουράμ, παραμένουν πέντε βαθμούς πίσω από τη Λαμία και πλέον αναζητούν ένα θαύμα για να μείνουν στην κατηγορία.

Το πέναλτι «ξύπνησε» τους φιλάθλους στο Αγρίνιο

Ο Παναιτωλικός νίκησε με 1-0 τη Λαμία, σε ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχάσουν οι φίλαθλοι του Αγρινίου, καθώς το θέαμα ήταν κακό, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Πάντως η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πήρε τους τρεις βαθμούς με το πέναλτι του Βλαντ Μοράρ στο 74ο λεπτό.

Στα τελευταία λεπτά η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ασίγκμπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

«Όλα μηδέν» στα Γιάννενα

«Όλα μηδέν» στους Ζωσιμάδες μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕΛ (0-0).

Μηδέν γκολ και μηδέν θέαμα, σε ένα ματς που σίγουρα δεν ευχαρίστησε όσους φιλάθλους θέλησαν να περάσουν το βράδυ τους στις κερκίδες του γηπέδου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα