Super League: Οι αριθμοί του πρωταθλήματος με τον… αήττητο ΠΑΟΚ – Λύγισε… ο Λουτσέσκου (video)

Το πρωτάθλημα της Super League ολοκληρώθηκε, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο αήττητος, ισοφαρίζοντας το επίτευγμα του Παναθηναϊκού το 1964, ενώ μετά και την τελευταία αγωνιστική είχαμε και άλλα επιτεύγματα από ομάδες και παίκτες. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου… λύγισε στα Γιάννινα, μετά τη νέα

νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά», που… σημάδεψε την αήττητη πορεία του πρωταθλητή, με τον ΠΑΟΚ να είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που δεν γνώρισε ήττα στον… μαραθώνιο για τον τίτλο.

Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που υποβιβάστηκε, μετά τον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης (έχασε το Σάββατο εντός 0-3 από τη Λαμία, που αναδείχθηκε καλύτερη επαρχική ομάδα). Ο ΟΦΗ με το 2-0 στο Περιστέρι θα παίξει μπαράζ για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία με τον Πλατανιά (15/05 ο πρώτος αγώνας και 19/05 ο δεύτερος), ο οποίος πήρε, τελικά, τη 2η θέση στη Football League (ανέβηκε ως 1ος ο Βόλος ΝΠΣ).

Να αναφέρουμε, πάντως, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο υποβιβασμός δεν είναι οριστικός για την ομάδα του και τόνισε ότι θα αναζητήσει νομικές διεξόδους.

Οι αριθμοί της Super League μετά και την τελευταία αγωνιστική:

– Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε μετά από 34 χρόνια το πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητος, κάτι που μόνο ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το 1964.

– Ο Ευθύμης Κουλούρης με τα 19 του γκολ για τον Ατρόμητο είναι ο πρώτος σκόρερ, ενώ ο Κώστας Φορτούνης πρώτευσε σε ασίστ με 9.

– Σημειώθηκαν 549 γκολ από 175 διαφορετικούς σκόρερ.

– 200 φορές έχει δει το όνομά του σε ενδεκάδα αγώνα της «Super League Σουρωτή» ο Χαβιέ Ούμπιδες. Ο 37χρονος Αργεντίνος έχει συνολικά 226 συμμετοχές, αφού έχει παίξει άλλους 26 αγώνες σαν αλλαγή.

– 100 αγώνες βασικός στη Super League Σουρωτή έφτασε ο Θανάσης Παπαγεωργίου του Πανιωνίου, αλλά ο 100ος συνοδεύτηκε με το πρώτο του αυτογκόλ.

– 100 από τους 240 αγώνες της σεζόν είχαν περισσότερα από δύο γκολ. Στην τελευταία αγωνιστική αυτό συνέβη στους έξι από τους οκτώ αγώνες! Από τις 16 ομάδες δεν υπήρξε μια, που να πέτυχε ένα γκολ!

– Οι επτά δεν σκόραραν και οι άλλες εννέα πέτυχαν από δύο ως επτά.

– 10 φορές έχει εμφανιστεί το 7-2 σαν σκορ στην ιστορία της Α’ Εθνικής συνολικά. Στη Super League Σουρωτή είχε άλλη μια μόνο παρουσία, στις 25 Μαρτίου 2012, Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 7-2.

– Ήταν το 15ο διαφορετικό σκορ στη σεζόν.

Μοναδική αήττητη ομάδα σε όλη την Ευρώπη

Η ιστορική βραδιά του ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του τίτλου χωρίς ήττα στη Super League είχε και συνέχεια την Κυριακή (5/5)… Βλέπετε, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ηττήθηκε 3-2 από την Μπνέι Γεχούντα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ κι έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε η μοναδική ομάδα ανάμεσα σε 54 λίγκες στην «Γηραιά Ήπειρο» που κατέκτησε αήττητη τον τίτλο.

Η άτυπη μονομαχία των «ασπρόμαυρων» με το συγκρότημα του πρώην προπονητή τους, Βλάνταν Ίβιτς, ανέδειξε νικήτρια την ελληνική ομάδα, η οποία κατάφερε ανάμεσα στα 54 πρωταθλήματα της Ευρώπης να μην γνωρίσει ήττα (26 νίκες και 4 ισοπαλίες), παρότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα και με -2 βαθμούς.

Το κλάμα του Λουτσέσκου

Την ένταση όλης της χρονιάς έβγαλε στη συνέντευξη Τύπου στα Γιάννινα ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος… λύγισε μιλώντας για την φετινή χρονιά. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε συναισθηματικά φορτισμένος, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για όσα πέτυχε η ομάδα του. Στη φιέστα ήταν, πάντως, πιο… ψύχραιμος.

Τα νούμερα της τελευταίας αγωνιστικής:

Δέκα σερί νίκες ο Ολυμπιακός

Σε ένα ματς… διαδικασίας, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα 3-0 από την Λάρισα, κι έτσι έφτασε τις 10 σερί νίκες, στο τελευταίο 1/3 του πρωταθλήματος και μάλιστα με 35 γκολ. Οι Χασάν στο 24΄, Ελαμπντελαουί στο 49΄ και Καμαρά στο 86΄ οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Τρίτη και… καλό εισιτήριο

Η ΑΕΚ κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε εύκολα 3-0 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία. Αποτέλεσμα το οποίο σημαίνει πως η Ένωση θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της αργότερα από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, στις 8 Αυγούστου και στον Γ΄ προκριματικό του Europa League. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μπακασέτας (45΄), ο Λιβάγια (54΄) και ο Πόνσε (67΄).

Διπλό και… μπαράζ ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, αλλά η νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πανιωνίου τον έστειλε σε μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία, απέναντι στον γειτονικό Πλατανιά Χανίων (τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα στη Football League).

Ο Νέιρα στο 21΄ και ο Σάσι στο 74΄ πέτυχαν τα γκολ για την κρητική ομάδα, τη στιγμή που οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν με αρνητικό αποτέλεσμα μία εξαιρετική χρονιά, που τους βρίσκει στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης και τους εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για το Europa League.

«Πολυβόλο» στο φινάλε ο Άρης

Ο Άρης συνέτριψε με 7-2 την Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, αφού ο Άρης είχε εξασφαλίσει την 5η θέση και η Ξάνθη την παραμονή της. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κάστρο (15 πέν.), Γκαρσία (33΄, 82΄), Ντιγκινί (69΄, 78΄), Κορχούτ (73΄) και Σιώπης (90+4΄ πέν.), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Γιουνές (27΄) και Ντουρίτσκοβιτς (50΄).

«Αντίο» με «τεσσάρα» σε μία δύσκολη σεζόν

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Παναθηναϊκός, καθώς νίκησε εύκολα, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, τον Παναιτωλικό με 4-0, στο Ολυμπιακό στάδιο. Σκόραραν οι Χατζηγιοβάνης (14′ πεν.), Μακέντα (19′, 40′) και Εμμανουηλίδης (81′).

Παρέμεινε στη Super League o Αστέρας Τρίπολης

Την παραμονή του στη Super League εξασφάλισε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου, ο οποίος ήταν βαθμολογικά αδιάφορος και κατετάγη στην 6η θέση της κατάταξης. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν ο Παπαγεωργίου στο 24΄ με αυτογκόλ, ο Ιγκλέσιας στο 59΄ με πέναλτι και ο Καλτσάς στο 83′.

Οι αριθμοί της 30ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή

https://t.co/T9CSBiWxKm#slgr pic.twitter.com/HXQUljkuRU

Super League Greece (@Super_League_GR) 6 Μαΐου 2019

Αποτελέσματα Super League Σουρωτή – 30ή αγωνιστική

https://t.co/Z2kVJ0XXK9 #slgr #matchday30#apollam #paopan #aeloly #arisaox #astpgss #atrofi #levaek #paspaok pic.twitter.com/rftiNG9dPI

Super League Greece (@Super_League_GR) 5 Μαΐου 2019

Βαθμολογία Super League Σουρωτή – 30ή αγωνιστική

https://t.co/Z2kVJ0GmSB #slgr #matchday30 pic.twitter.com/UDIbRR1RJZ

Super League Greece (@Super_League_GR) 5 Μαΐου 2019

Την ίδια ώρα, «χιτσκοκικό» ήταν το φινάλε της Football League, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ. Με βάση, λοιπόν, τα όσα έγιναν την Παρασκευή (3/5) και τις οκτώ ομάδες που «κόπηκαν» στη διαδικασία επιτήρησης, ο Πλατανιάς με τη νίκη του επί του Ηρακλή με 2-1 θα παίξει στα μπαράζ ανόδου κόντρα στον ΟΦΗ.

Η ομάδα της Κρήτης πήρε την δεύτερη θέση μετά το -3 που επιβλήθηκε στον Απόλλωνα Λάρισας (νίκης εκτός έδρας τον Ηρόδοτο) και με τη νίκη του «έριξε» τον «Γηραιό» στην Football League (όπως θα ονομάζεται από τη νέα σεζόν η Γ’ κατηγορία). Ο Ηρακλής ήταν μεταξύ των οκτώ ομάδων που τιμωρήθηκαν και μετά την ήττα στα Περιβόλια τερμάτισε στην 11η θέση. Μαζί του στην αμέσως μικρότερη κατηγορία θα αγωνίζονται και τα Τρίκαλα, που νίκησαν στην Άρτα, αλλά ο Καραϊσκάσκης παρέμεινε στην κατηγορία και του χρόνου θα συνεχίσει στην Super League 2.

Οι Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κισσαμικός, Απόλλων Πόντου, Δόξα, Κέρκυρα, Καραϊσκάκης (οι ομάδες από την 3η ως τη 10η θέση), ο χαμένος των μπαράζ, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Λεβαδειακός κι ο 14ος της Super League θ’ αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία (Super League 2). Όλα αυτά μετά και την αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ήδη έχουν υποβιβαστεί οι Ηρόδοτος, Αήττητος (έχει αποβληθεί), Αιγινιακός και Σπάρτη (έχει αποβληθεί).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής:

Κέρκυρα-Παναχαϊκή 0-2
ΑΕ Καραϊσκάκης-Τρίκαλα 1-3
Αιγινιακός-Σπάρτη 3-0
Απόλλων Πόντου-ΑΟΧ/Κισσαμικός 1-3
Δόξα Δράμας-Εργοτέλης 0-2
Ηρόδοτος-Απόλλων Λάρισας 0-1
Πλατανιάς-Ηρακλής 2-1
Αήττητος Σπάτων-Βόλος 0-3 (α.α.)

Η Τελική Βαθμολογία (σε 30 αγώνες)

1. Βόλος ΝΠΣ 30 60 -Super League
———————————————
2. Πλατανιάς 30 55 -Μπαράζ ανόδου
———————————————
3. Απολλων Λάρισας 30 54
4. Εργοτέλης 30 48
5. Παναχαϊκή 30 48
6. Κισσαμικός 30 46
7. Απόλλων Πόντου 30 46
8. Δόξα Δράμας 30 45
9. Κέρκυρα 30 44
10. ΑΕ Καραϊσκάκης 30 40
——————————————–
11. Ηρακλής 30 39 -Υποβιβασμός
12. Τρίκαλα 30 35 -Υποβιβασμός
——————————————–
13. Ηρόδοτος 30 28 -Υποβιβασμός δυο κατηγοριών
14. Αήττητος Σπάτων 30 22 -Υποβιβασμός δυο κατηγοριών
15. Αιγινιακός 30 16 -Υποβιβασμός δυο κατηγοριών
16. Σπάρτη 30 11 -Υποβιβασμός δυο κατηγοριών

* Αποβλήθηκε ο Αήττητος Σπάτων.
* Η Σπάρτη έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.
*Με αφαίρεση 3 βαθμών έχουν τιμωρηθεί οι ομάδες: Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κέρκυρα, Σπάρτη και Αιγινιακός.

Χριστοβασίλης: Δεν είναι οριστικός ο υποβιβασμός, θα κινηθούμε νομικά

Όπως είπαμε, ο Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο υποβιβασμός δεν είναι οριστικός για τον ΠΑΣ Γιάννια και τόνισε ότι θα αναζητήσει νομικές διεξόδους.

Ο ισχυρός άνδρας του Άγιαξ της Ηπείρου σχολίασε την στάση του κόσμου, τα διαιτητικά λάθη σε βάρος της ομάδας ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της αναδιάρθρωσης, τονίζοντας «τίποτα δεν έχει κάνει ακόμα η κυβέρνηση ούτε η ΕΠΟ».

Αναλυτικά δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Όπως πήγαν τα πράγματα φέτος, είχαμε πολλές ατυχίες, ήρθε κι το μοιραίο σήμερα. Θα δούμε αν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός γηπέδου. Όσο για τον κόσμο, ενώ όλα τα χρόνια ήταν μαζί με την ομάδα σήμερα έδειξε ότι ήταν απέναντι και στην ομάδα και σε μένα προσωπικά.

Εύχομαι να σκεφτούν ότι αυτό που κάνανε ήταν λάθος απέναντι στην ομάδα. Πάντα υπάρχει επόμενη μέρα. Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό, ήταν στα πλάνα μας ότι ίσως συμβεί. Οπωσδήποτε υπάρχει πλάνο και για την επόμενη μέρα.

Πιστεύω ότι δεν είναι οριστικός ο υποβιβασμός. Θα πρέπει να προχωρήσουμε και στα επόμενα θέματα, που θα είναι πια εξωγηπεδικά και θα δούμε τις επόμενες ήμερες τι θα γίνει. Νομικά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κυνηγήσουμε. Υπάρχουν κάποιες ευθύνες, τις οποίες θα κυνηγήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα

Φέτος η ομάδα είχε το περισσότερο βάθος από τα τελευταία εννιά χρόνια. Ξεκινήσαμε με τέσσερα σέντερ φορ. Δεν αποδείχθηκε ότι μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Τελευταία στιγμή έφυγε ο Κόντε και δε μπορέσαμε να τον κρατήσουμε. Κακώς πολλοί λένε ότι δεν είχαμε ρόστερ.

Το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή της σεζόν και οι πολλοί τραυματισμοί ήταν οι κύριες αιτίες. Και μετά έρχονται και τα διαιτητικά λάθη να σφραγίσουν αυτή την κακή πορεία. Φέτος αδικηθήκαμε σε πολλά παιχνίδια, δε λέω ότι το κάνανε σκοπίμως αλλά όταν επαναλαμβάνονται νομίζεις ότι κάτι συμβαίνει. Φέτος μας βρήκαν αδύνατους και μας ρίξανε πιο χαμηλά.

Δεν ξέρουμε τί θα γίνει την επόμενη χρονιά. Η αναδιάρθρωση δεν έχει γίνει. Τίποτα δεν έχει κάνει ακόμα η κυβέρνηση ούτε η ΕΠΟ. Αν δεν περάσει η αναδιάρθρωση που έχει καθυστερήσει τι περιμένανε, να δουν ποιος θα πέσει και μετά να δούμε τί θα γίνει;

Εγώ εδώ θα είμαι. Τώρα αν υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη και έρθει κάποιος πολύ πιο δυνατός τότε διαθέσιμος είμαι. Διαφορετικά θα επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Πηγή: superleaguegreece.net/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
super league, super, league, ΠΑΟΚ, video, super league, super, league, football league, europa league, παναθηναικος, νέα, λαμια, οφη, περιστερι, βολος, κουλουρης, γκολ, ολυμπιακος, λαρισα, ΑΕΚ, σημαίνει, europa, αρης, ξανθη, εμφάνιση, twitter, μαΐου, https, επο, ηρακλης, κρητη, τρικαλα, κερκυρα, αναδιαρθρωση, απολλων, nova, φορ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα, αρτα, επο, ηροδοτος, ηττα, ισραηλ, κοντρα, οφη, παιχνιδια, προγραμμα, ωρα, αγωνες, αηττητος, απολλων, αφαιρεση, βαθμολογια, βοιωτια, βραδια, γκολ, γινει, δηλωσεις, δοξα, δοξα δραμας, ευκολα, υπαρχει, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, επτα, ερχονται, ευρωπη, εφυγε, ζωσιμαδες, ιδια, ιβιτς, ιγκλεσιας, κυβερνηση, λαθη, λαθος, λεβαδειακος, μαΐου, νικη, ομαδα, παντα, οκτω, ονομα, οπωσδηποτε, σασι, σαββατο, σεζον, σερι, συνεχεια, σπαρτη, τριτη, ισχυρος, φιεστα, φορ, αγωνας, ειπαμε, εννεα, ενωση, europa, football league, https, καμαρα, κλαμα, κωστας, κυριακη, ομαδες, σημαίνει, θανασης, θεματα, ξεκινησε, υπαρχουν πραγματα
Τυχαία Θέματα