Super League: «Γκέλα» του Ολυμπιακού στα Πηγάδια, 1-1 με την Ξάνθη

Στο πιο… νευρικό, έως τώρα, ματς της 13ης αγωνιστικής, Ξάνθη και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Το ματς στα Πηγάδια, εκτός από τα δύο γκολ είχε ισάριθμα δοκάρια, μία αποβολή, δύο τραυματισμούς αλλά και εξάλεπτη διακοπή ρεύματος που είχε

ως αποτέλεσμα να πέσει η τάση στους πυλώνες φωτισμού. Η Ξάνθη, η οποία βρήκε δίχτυα μετά από… 344 λεπτά, άνοιξε το σκορ στο 54′ με τον Σαρπόνγκ κι αφού η μπάλα άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Βούκοβιτς. Ο τελευταίος φρόντισε να φέρει το ματς στα ίσα, με κεφαλιά εξ επαφής στο 76′. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 78′ όταν ο Ποντένσε είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ είχαν και δύο δοκάρια στο 13′ με τον Γκιγιέρμε και στο 40′ με τον Ποντένσε. Εκτός των άλλων, οι δύο ομάδες υποχρεώθηκαν σε δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών, με τον Ποντένσε να αντικαθιστά τον Ναουέλ στο 30′ και τον Τζουρίσκοβιτς να παίρνει τη θέση του Καμαρά στο 52′.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρωταγωνιστής του α’ ημιχρόνου. Στο 13′, το σουτ του Γκιγιέρμε βρήκε το δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ, ενώ στο 32′ ο Σισέ έχασε διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν αρχικά με κεφαλιά και εν συνεχεία με σουτ δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Ζίβκοβιτς. Στο 37′ και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης, ο Σα νίκησε τον Γέντρισεκ σε τετ-α-τετ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ποντένσε βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς, όμως το ψιλοκρεμαστό πλασέ του πρώτου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 54′ με… άρωμα αυτογκόλ. Ο Σαρπόνγκ από πλάγια θέση επιχείρησε τη σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βούκοβιτς, άλλαξε πορεία και πέρασε πάνω από τον Σα (1-0). Το γκολ χρεώθηκε στον Σαρπόνγκ, όμως ο Βούκοβιτς που είχε βάλει το… χεράκι του στο γκολ, φρόντισε στο 76′ να φέρει το ματς στα ίσα. Με εξ επαφής κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ζίβκοβιτς, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή και όταν χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε χωρίς πρόβλημα. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ποντένσε στο 78′ έμοιαζε ικανή να αλλάξει εκ νέου τη ροή του αγώνα. Και θα μπορούσε η Ξάνθη να πάρει τη νίκη, όμως ο Σα τόσο στο 87′ (πλασέ Μπρίτο), όσο και στο 100′ (εκτέλεση φάουλ του Κοβάσεβιτς) είπε «όχι» στους γηπεδούχους για το γκολ της νίκης.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Κίτρινες κάρτες: Καμαρά, Καντά, Ντουρίσκοβιτς, Χατζητερζόγλου – Γκιλιέρμε, Καμαρά, Σισέ

Κόκκινες κάρτες: Ποντένσε (78`-δεύτερη κίτρινη)

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ (57` Κάστρο), Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο (90+7` Μελιόπουλος), Καμαρά (52` Ντουρίσκοβιτς), Καντά, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Τοροίδης (59` Μάνος), Κούτρης, Σισέ, Βούκοβιτς, Γκιλιέρμε, Καμαρά (89` Νάτχο), Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Ναουέλ (30` Ποντένσε), Γκερέρο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα