SpaceX: Δείτε live την ιστορική εκτόξευση της NASA (video)

Την πρώτη φορά τα σχέδια χάλασαν λόγω καιρού, σήμερα Σάββατο (30/5), ήρθε η ώρα για την δεύτερη απόπειρα για την εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της τεχνολογικής εταιρείας SpaceX.

NASA και SpaceX συνεργάστηκαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς επιχείρησαν να απογειωθεί η πρώτη επανδρωμένη πτήση για το διάστημα από τις ΗΠΑ εδώ και εννέα χρόνια.

Η αποστολή

Demo-2 με δύο αστροναύτες επιχείρησε να ταξιδέψει προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα σε διαστημόπλοιο της εταιρείας SpaceX του Μασκ την περασμένη Τετάρτη (27/05), αλλά ο καιρός ματαίωσε την ιστορική εκτόξευση για το Σάββατο (30/05). Η αντίστροφη μέτρηση σταμάτησε 17 λεπτά προτού ο πύραυλος SpaceX Falcon 9 εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Εφόσον ο καιρός είναι καλός και δεν υπάρξουν τεχνικά ζητήματα σήμερα, η κάψουλα της SpaceX, τοποθετημένη επάνω σε έναν πύραυλο Falcon 9, θα εκτοξευθεί από το Κανάβεραλ της Φλόριντα, στις 22:22 ώρα Ελλάδος.

Δύο αστροναύτες της NASA, ο Μπομπ Μπένκεν και ο Ντουγκ Χάρλεϊ, θα επιβιβάζονται στο διαστημόπλοιο και θα προσδέσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η εκτόξευση θα σηματοδοτήσει την πρώτη ιδιωτική διαστημική διαδρομή.

Δείτε live εικόνα:

Keywords
Τυχαία Θέματα
SpaceX, Δείτε, NASA,SpaceX, deite, NASA