SZ: Αντρέα Νάλες, η «διάδοχος» του Μάρτιν Σουλτς στο «τιμόνι» του SPD

Χαμόγελα έφερε στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας η επίτευξη συμφωνίας μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού.

Δείτε επίσης: «Λευκός καπνός» στη Γερμανία: Μέρκελ και Σουλτς συμφώνησαν σε συνασπισμό (εικόνες)

Ωστόσο, η επίτευξη συμφωνίας επιφέρει αλλαγές στην ηγεσία του SPD καθώς ο Μάρτιν Σουλτς φέρεται να αποχωρεί από την ηγεσία, μετά από μόλις ένα χρόνο, σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung.

Τη θέση του στο τιμόνι του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος αναλαμβάνει η η 48χρονη επικεφαλής της ΚΟ του SPD, Αντρέα Νάλες.

Δείτε επίσης: Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Ωστόσο, επισήμως το SPD δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung για αποχώρηση του Σουλτς από την προεδρία του κόμματος, αλλά ούτε το διαψεύδουν.

Επισήμως, αυτό που αναφέρουν είναι πως το απόγευμα της Τετάρτης θα συνεδριάσουν τα ηγετικά στελέχη.

Σε περίπτωση εκλογής της Αντρέα Νάλες, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την ηγεσία του SPD στη μακρόχρονη ιστορία του.

Η Νάλες πολιτικός ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος και διετέλεσε υπουργός Εργασίας στην προηγούμενη κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού και μετά τις εκλογές ανέλαβε επικεφαλής της ΚΟ του SPD.

Διετέλεσε πρώην αρχηγός Νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών και λογίζεται εδώ και καιρό από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της γερμανικής κεντροαριστέρας.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά τις εκλογές η 48χρονη πολιτικός είχε εκφράσει ανοιχτά τις επιφυλάξεις της για τη συγκρότηση ενός νέου μεγάλου συνασπισμού.

Όμως, στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ και του Χορστ Ζεεχόφερ.

Πηγή: Sueddeutsche Zeitung

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα