Roland Garros: Ο «βασιλιάς» του χώματος Ναδάλ ξανά στον τελικό (video)

Ο Ράφαελ Ναδάλ απέδειξε πως είναι ο «βασιλιάς» στο χώμα και πήρε τη μεγάλη νίκη στον ημιτελικό του Roland Garros με αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο 32χρονος ισπανός αστέρας, νο 2 του κόσμου και πολυνίκης της ιστορικής διοργάνωσης, επικράτησε με 3-0 σετ του 37χρονου Ελβετού, νούμερο 3 στον κόσμο και ρέκορντμαν με 20 τίτλους συνολικά σε Grand Slam.

Ο σπουδαίος

Ναδάλ πήρε το 39ο Fedal της ιστορίας, προκρίθηκε στον τελικό και οδεύει σταθερά για τον 12ο τίτλο στο γαλλικό Open και τρίτο διαδοχικό. Κάτι που λέει πολλά για την αξία του και τη δύναμή του στα χωμάτινα κορτ.

Ήταν η 6η αναμέτρηση στο Roland Garros των δύο κορυφαίων στην ιστορία του τένις και ο Ναδάλ διατήρησε το απόλυτο σε νίκες (6) απέναντι στον Φέντερερ. Συνολικά ήταν η 39η αναμέτρησή τους και πλέον ο Ναδάλ έχει 24 νίκες έναντι 15 του Φέντερερ.

Rafa. Roger. Respect.#RG19 pic.twitter.com/olQ7V6BxXL

Roland-Garros (@rolandgarros) 7 Ιουνίου 2019

Αντίπαλος του Ναδάλ στον τελικό του Roland Garros θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στον Σέρβο νο 1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει μια φορά το τουρνουά (2016), και τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 4, ο οποίος ήταν ο φιναλίστ του περσινού τελικού, αλλά ηττήθηκε από τον Ναδάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναδάλ δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελικό του Roland Garros, καθώς μετράει 11 νίκες σε ισάριθμες συμμετοχές. Επίσης, είναι η δεύτερη φορά που νικάει τον Φέντερερ με 3-0 σετ, μετά τον ημιτελικό του Αυστραλιανού Open το 2014.

Το ματς μπορεί να εξελίχθηκε εύκολα υπέρ του Ναδάλ, αλλά είχε στιγμές αντάξιες των δύο μεγάλων άσων και τα απανωτά χτυπήματά τους προκαλούσαν τον θαυμασμό και ξεσήκωναν τον κόσμο. Στο 1ο σετ ο Ναδάλ είχε δύο break, ο Φέντερερ ένα, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να προηγηθεί 5-2 και να το πάρει με 6-3 μέσα σε 51 λεπτά.

Rafa, toujours plus haut

Keywords
Τυχαία Θέματα