Reuters: Δεν υπάρχει έξοδος από την εποπτεία

«Η καλύτερη ελπίδα του Τσίπρα είναι ότι η Αθήνα θα μετακινηθεί από την υψίστης ασφαλείας φυλακή σε μια ανοιχτή – και αυτό θα συμβεί μόνο αν συμπεριφερθεί καλά», υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Reuters, Χιούγκο Ντίξον, σε ανταπόκρισή του από την Τήνο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η «καθαρή έξοδος» από το τρίτο Μνημόνιο

των 86 δισ. ευρώ είναι «μια καλή ιστορία για να έχει λέει ο Τσίπρας ενόψει των εκλογών που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει πριν τον Σεπτέμβριο του 2019 λόγω μιας σειράς υποσχέσεων που αθέτησε και λαθών που έβλαψαν την οικονομία».

Ακόμα, ο Χιούγκο Ντίξον συνεχίζει: «Η ολοκληρωτική έξοδος από την επιτροπεία μετά το τέλος του Μνημονίου δεν είναι ρεαλιστική – και ο Τσίπρας πιθανότατα το γνωρίζει αυτό, μολονότι λέει άλλα στον ελληνικό λαό. Διακυβεύονται πολλά χρήματα για να αφήσουν την Ελλάδα να αυτενεργεί».

Τέλος, σημειώνει πως: «Οι πιστωτές δεν θα θελήσουν ο Τσίπρας να υπαναχωρήσει από μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, από τη συμφωνία του για νέες αλλαγές σε συντάξεις και φορολογία το 2019 και το 2020 και από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% μέχρι το 2022».

Keywords
Τυχαία Θέματα