Υψώνει τους τόνους ο τούρκος ΥΠΕΘΑ – «Θα προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας», απαντά σε Αποστολάκη

«Πόλεμος» δηλώσεων ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑΔιπλή απάντηση από την ΤουρκίαΥπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το ΚαστελόριζοΗ νέα τουρκική πρόκληση έρχεται μόλις μία μέρα μετά την περιοδεία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένο σε Ρω, Στρογγυλή και Καστελόριζο.Αποστολάκης: Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε

Απάντηση στον έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ

έδωσε ο Υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για «γαλάζια» πατρίδα και τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει από τα «δικαιώματά» της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη “γαλάζια πατρίδα μας“. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», ανέφερε.

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Καστελορίζο, παραβιάζοντας εκ νέου τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια, πάνω από το Κασστελόριζό και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.

Μάλιστα, οι υπερπτήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από την περιοχή.

Αποστολάκης: Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε

Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου έστειλε την Τετάρτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την εορταστική συνάντησή του με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΘΑ, Αποστολάκη,ypetha, apostolaki