O Ουαντού αναρωτιέται αν ο Μέσι θα πανηγυρίσει σε μια χώρα που πεθαίνει ο κόσμος

Τι αναφέρει για τις εργασιακές συνθήκες στο Κατάρ ο πρώην αμυντικός του ΟλυμπιακούΓιατί ζητάει από τη FIFA να παρέμβει

O Αμπντεσλάμ Ουαντού, πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, βρέθηκε στο Κατάρ το 2011 βιώνοντας έναν πραγματικό εφιάλτη από τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν.

Για τις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων στο Κατάρ και το καθεστώς σύγχρονης δουλείας που επικρατεί ο Ουαντού μίλησε στην εφημερίδα Documento, ζητώντας από την FIFA

να παρέμβει και να γίνει το Μουντιάλ σε άλλη χώρα. Αναρωτιέται, δε, αν ο Μέσι θα πανηγυρίζει τα γκολ του σε μια χώρα που ο κόσμος πεθαίνει.

«Από τη στιγμή που τίποτα δεν αλλάζει πρέπει να πιέσουμε όλοι για την αλλαγή. Είπαν ότι θα σταματήσουν το νόμο καφάλα, αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να του αλλάξουν όνομα. Αν θέλεις να φύγεις από τη χώρα πρέπει να πάρεις έγκριση. Δεν μπορείς να πάρεις το διαβατήριο σου, χρειάζεσαι την συγκατάθεσή τους. Επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε, ο κόσμος ακόμα πεθαίνει. Πρέπει η FIFA επιτέλους, να παρέμβει, δεν μπορεί να γίνει το Μουντιάλ σε αυτή τη χώρα, δεν ταιριάζει με τις αξίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Υπάρχει κόσμος στο Κατάρ που θέλει την αλλαγή, αλλά η συντηρητική πλευρά είναι πολύ ισχυρή. Οι εργάτες ζουν σε άσχημες συνθήκες. Προσπαθούν κάποιοι να κάνουν τα πράγματα καλύτερα ως προς αυτό, αλλά παραμένουν άσχημα. Το σημαντικό είναι όμως ότι οι άνθρωποι δεν είναι ελεύθεροι.

Δεν μπορούμε να δώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε μία χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Κατάρ πρέπει να εγκαταλείψει εντελώς την καφάλα. Και οι παίκτες; Θα δεχθούν να παίξουν σε μια χώρα που υποστηρίζει ακόμα τη δουλειά; Πρέπει να μιλήσουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές γι’ αυτό. Θέλουμε να ακούσουμε τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Θέλω να ρωτήσω τον Μέσι, αν θα πανηγυρίζει τα γκολ του σε μια χώρα που ο κόσμος πεθαίνει…»

Keywords
Τυχαία Θέματα