O «Iron Man» της Νότιας Κορέας «σάρωσε» στο σκέλετον και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο (εικόνες)

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιό της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ πανηγυρίζει η Νότια Κορέα, καθώς ο «Iron Man» Σουνγκ-μπιν Γιουν κατέκτησε την πρώτη θέση στο σκέλετον και έγινε ο πρώτος Ασιάτης που παίρνει χρυσό στο συγκεκριμένο άθλημα.

#YunSungBin gifted his home

nation, Korea with a Gold Medal as he became the first ever Asian to win the Gold in #Skeleton! 대한민국 썰매 종목 사상 첫 금메달을 거머쥔 #윤성빈 선수 ! 다시 한번 축하드립니다! #50초02 #퍼펙트골드 #트랙신기록 #스켈레톤 #금메달 #2018평창 pic.twitter.com/WP8cKAQ8dC

— PyeongChang 2018 (@pyeongchang2018) 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο ίδιος δήλωσε μετά την ιστορική νίκη, σύμφωνα με το Reuters, ότι «θέλει να κλείσει το κινητό του και να πάει για ύπνο».

16FEB Skeleton – Men
2/16 스켈레톤 – 남자

Gold YUN Sungbin / KOR
Silver TREGUBOV Nikita / OAR
Bronze PARSONS Dom / GBR

The first ever Gold medal for Korea in sliding sports. Congratulations, Iron man YUN!축하합니다!대한민국 썰매 종목의 첫 금메달 #윤성빈 pic.twitter.com/i8FETn1eQ2

— PyeongChang 2018 (@pyeongchang2018) 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γιουν, που αγωνίζεται με κράνος Iron Man και κόκκινη στολή, ολοκλήρωσε τις τέσσερις κούρσες του στο αγώνισμα σε 3:20.55 και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, έχοντας την υποστήριξη από τους συμπατριώτες του στις εξέδρες του «Olympic Sliding Centre», οι οποίοι με ενθουσιασμό έσπευσαν να τον απολαύσουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Νότιας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς είχε κατακτήσει ο Χιο-τζουν Λιμ στα 1.500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα