O Elon Musk σχεδιάζει να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τους υπολογιστές

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα μπορεί να συνδέεται με τους υπολογιστές μέσω εμφυτευμάτων.Η εταιρεία Neuralink, του Elon Musk στοχεύει να κάνει τον άνθρωπο πιο ανταγωνιστικό απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Elon Musk δεν ασχολείται μόνο με τα ταξίδια στο διάστημα (Space X) και το ταχύτατο τρένο του μέλλοντος (Hyperloop) ή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Tesla), αλλά έχει στρέψει το ενδιαφέρον του προς ένα νέο αντικείμενο που προς το παρόν το συναντάμε σε… ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

O Elon Musk

Ο γνωστός επιχειρηματίας

έχει επενδύσει στην εταιρεία Neuralink, μια start-up με βασικό αντικείμενο της οποίας είναι η δημιουργία συσκευών που θα μπορούν να εμφυτευτούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο για να συνδέεται με υπολογιστές.

Οι εν λόγω συσκευές – εμφυτεύματα θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη μνήμη ή να επιτρέψουν την απευθείας διασύνδεση με τους υπολογιστές, με στόχο οι άνθρωποι να γίνουν αρκετά ανταγωνιστικοί ώστε να μπορούν να συμβαδίσουν με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Elon Musk, σύμφωνα με το Verge, είχε δώσει κατά καιρούς ορισμένες ενδείξεις για την ύπαρξη της Neuralink σε διάφορες δημόσιες ομιλίες του, τονίζοντας ότι «σε βάθος χρόνου θα δούμε μια πιο στενή σύνδεση μεταξύ της φυσικής και της τεχνητής νοημοσύνης».

Η Neuralink βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, έχει έδρα την California, ενώ ήδη έχει προσλάβει κορυφαίους ακαδημαϊκούς του κλάδου των Νευροεπιστημών, της Ηλεκτρονικής και της Νανοτεχνολογίας και είναι δηλωμένη ως εταιρεία που ασχολείται με πειράματα ιατρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα