Nations League: Με ανατροπή η Ολλανδία στον τελικό, 3-1 την Αγγλία στην παράταση (video)

Η εθνική ομάδα της Ολλανδίας μπορεί να βρέθηκε σε δύσκολη, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Nations League, καθώς μετά από ημιτελικό «θρίλερ» που κρίθηκε στην παράταση, επικράτησε με ανατροπή και στην παράταση, 3-1 (1-1 η κανονική διάρκεια), της Αγγλίας στο Γκιμαράες. Η επιτυχία για τους «οράνιε» ήρθε μετά και από τραγικά λάθη στην άμυνα των «τριών λιονταριών».

Αντίπαλός της στον μεγάλο τελικό θα είναι η αντίπαλος της Πορτογαλίας, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (9/06) στο Οπόρτο, με τους Ίβηρες να χάνουν τον Πέπε, ο οποίος υπέστη

κάταγμα στον ημιτελικά με την Ελβετία.

Ο Ράσφορντ με πέναλτι στο 32′ (το έκανε ο Ντε Λιχτ), άνοιξε το σκορ για τα «τρία λιοντάρια», αλλά, ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός του Άγιαξ «πήρε το αίμα του πίσω» στο 73′ και ισοφάρισε με κεφαλιά.

Δέκα λεπτά μετά ο Λίνγκαρντ πέτυχε δεύτερο γκολ για την Αγγλία, το οποίο, δε μέτρησε μετά την χρήση του VAR. Ακόμη και μετά την εξέταση του video assistant referee, η φάση ήταν πάρα πολύ οριακή και θα μπορούσε το γκολ να κατακυρωθεί.

Ο δεύτερος ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι «οράνιε» έφτασαν στην ολική ανατροπή. Από το τραγικό λάθος του Μαγκουάιρ στο 97΄ και την εξαιρετική επέμβαση του Πίκφορντ στο πλασέ του Ντεπάι, η μπάλα διεκδικήθηκε από τους Πρόμες και Γουόκερ κι αφού βρήκε στο πόδι του δεξιού μπακ της Αγγλίας κατέληξε στα δίχτυα (2-1).

Τα πάντα τελείωσαν στο 114΄, όταν ο Πρόμες έκανε το 3-1 σε άδεια εστία, ενώ είχε προηγηθεί νέο τραγικό λάθος των αμυντικών της Αγγλίας.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Ντούμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Γιόνγκ (114′ Στρόοτμαν), Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρόον (68′ Φαν ντε Μπέεκ), Μπέρχβιν (91′ Πρέπερ), Ντεπάι, Μπάμπελ (68′ Πρόμες).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Μπάρκλεϊ, Ράις (106′ Ντέλε Άλι), Ντελφ (77′ Χέντερσον), Σάντσο (61′ Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (46′ λ.τρ Κέιν), Στέρλινγκ.

Όπως είπαμε, χωρίς τον Πέπε θα αγωνιστεί η Πορτογαλία στον κυριακάτικο (9/6) τελικό του Nations League. Ο πολύπειρος αμυντικός αποχώρησε τραυματίας στο 63′ του ημιτελικού με την Ελβετία και οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι έχει υποστεί κάταγμα στην ωμοπλάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Σάντος έχει πάρει μόλις τρεις σέντερ μπακ στην αποστολή για τα τελικά του Nations League, οπότε θα παρατάξει τους Ρούμπεν Ντίας και Ζοζέ Φόντε στο κέντρο της άμυνας, ελπίζοντας να μην υπάρξουν νέα… απρόοπτα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα