Manpower: Ευνοϊκές οι προθέσεις των εργοδοτών για προσλήψεις στην Ελλάδα

Αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων προβλέπει το προσεχές τρίμηνο στην Ελλάδα, η Manpower Group

Ευνοϊκές εμφανίζονται οι προθέσεις των εργοδοτών για προσλήψεις στην Ελλάδα το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Manpower

Group.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +9%. Οι προθέσεις προσλήψεων είναι οι ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια, και εμφανίζονται βελτιωμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Κατά το προσεχές τρίμηνο, προβλέπεται αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

ΤΟΜΕΙΣ

Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται σε δύο τομείς, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +11%, στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και στον τομέα της Βιομηχανίας- Παραγωγής.

Παράλληλα, επιφυλακτικά αισιόδοξες προοπτικές της τάξης του +9% καταγράφονται στον τομέα της Γεωργίας και στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών ενώ οι προοπτικές στο τομέα Δημόσιο και Κοινωνικές Υπηρεσίες ανέρχονται σε +8%.

Παράλληλα, οι πιο αδύναμες προοπτικές, της τάξης του +1%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα