Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι αμετανόητος ή αδιόρθωτος

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο ΜητσοτάκηΤο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη μέραΤι δήλωσε για πιστοληπτική γραμμή και Ελληνικό

To πρωί της Πέμπτης 4 Ιουλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στον ρ/σ Real FM.

Εκεί επανέλαβε την παρατήρηση πως

η κάλπη μπορεί να συνδυαστεί με τις παραλίες και απύηθυνε για άλλη μία φορά πρόσκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή. Όπως τόνισε άλλωστε «οι πολίτες θα κρίνουν αν θα αφήσουμε πίσω μια δεκαετία κρίσης ή θα μείνει η χώρα στην παρακμή».

Την ίδια στιγμή επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την εμφάνιση του πρωθυπουργού και υποστήριξε πως «δεν μπορεί οι πολιτικοί να στοχοποιούν δημοσιογράφους, Μέσα ή ιδιοκτήτες Μέσων», χαρακτηρίζοντας θετικό, πάντως, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έσπασε το εμπάργκο.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αμετανόητος ή αδιόρθωτος, ψάχνει να βρει μια αρένα να πλακωθεί με κάποιον» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε πως «αναγκάζεται να γυρίσει στο 1965 και δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα λέγοντας μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη».

«Δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον. Δεν θα σχολιάσω μερικά από τα αστεία πράγματα που ειπώθηκαν. Το πιο αστείο που άκουσα και δεν το λέει ούτε παιδάκι της έκτης δημοτικού είναι ότι έφτασε εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης και δεν έκανε αυτό που κάνει κάθε πολίτης όταν βγει από το αεροπλάνο, να ανοίξει το κινητό του. Και μας είπε ότι έφτασε στο συντονιστικό με το κινητό κλειστό. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα» τόνισε.

«Σας θυμίζω ότι το ζήτημα του debate είχε συμφωνηθεί για την 1 η Ιουλίου, στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι δεν μπορούσε γιατί θα ήταν στις Βρυξέλλες και θα γυρνούσε κουρασμένος. Που ήταν την 1η Ιουλίου ο κ. Τσίπρας; Σε κομματική συγκέντρωση στο Ηράκλειο στην οποία πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, παρατώντας τη Σύνοδο Κορυφής και εκχωρώντας το δικαίωμα ψήφου της χώρας στον Ισπανό Πρωθυπουργό. Πρωτοφάνες. Ακυρώνει όμως το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι δεν θα μπορούσε να είναι στο debate. Δεν ήθελε να κάνει μια συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Μείωση φόρου για επιχειρήσεις το 2020»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε το οικονομικό του πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και προανήγγειλε «μείωση φόρου για τις επιχειρήσεις το 2020 με βάση τα εισοδήματα του 2019, μείωση του ΕΝΦΙΑ και εναρμόνιση του ΦΠΑ για το σύνολο της εστίασης από το φθινόπωρο του 2019», προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM.

Τόνισε επίσης ότι για το 2019 δεν υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και είπε ότι το επίδομα των συνταξιούχων που δόθηκε αντί του Δεκεμβρίου παραμονές των ευρωεκλογών δεν μπορεί να ξαναδοθεί φέτος. «Το επίδομα γέννησης θα συμπεριληφθεί στον επόμενο προϋπολογισμό του 2020», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γούρι μου η Θεσσαλονίκη»

«Εχω τη Θεσσαλονίκη ως γούρι και θα τελειώσω την προεκλογική μου εκστρατεία εκεί» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν υφίσταται θέμα πιστοληπτικής γραμμής»

Μετά τον ξεσηκωμό που προέκυψε από τις δηλώσεις Παπαδημητρίου για πιστοληπτική γραμμή, ο αρχηγός της ΝΔ επανέλαβε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ενώ χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις του υποψηφίου βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται η πιστοληπτική γραμμή μάλιστα δεδομένου ότι με την αποκλιμάκωση των επιτοκίων τα πράγματα είναι πιο εύκολα και για τις τράπεζες. Δεν τη χρειαζόμαστε εδώ που είμαστε ούτε και την επόμενη μέρα γιατί στόχος μας είναι να βγούμε γρήγορα στην επενδυτική βαθμίδα».

«Αμέσως θα ανακληθεί η απόφαση για το Ελληνικό»

«Η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε για το Ελληνικό θα ανακληθεί αμέσως», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ΚΥΑ που αποδέχεται μεγάλο μέρος των προτάσεων του υπουργείου Πολιτισμού.

«Το έργο θα προχωρήσει άμεσα, καθώς η ΝΔ θα προωθήσει ταχύτατα τις αποφάσεις που χρειάζονται», προσέθεσε.

«Μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας. Το έργο θα προχωρήσει άμεσα, καθώς η ΝΔ θα προχωρήσει ταχύτατα τις αποφάσεις που χρειάζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε ποτέ αυτό το έργο».

«Σκοπός μας να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις σε μια σειρά από ζητήματα» 

«Σκοπός μας να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις σε μια σειρά από ζητήματα συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού νόμου. Θέλουμε όμως συγχρόνως να εξασφαλίσουμε σταθερότητα και κυβερνησιμότητα και γι’αυτό και επιμένουμε ότι και σε αυτές τις εκλογές το βασικό διακύβευμα είναι αν θα έχουμε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη ημέρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θέλουμε έναν εκλογικό νόμο που να δίνει ένα προβάδισμα στο πρώτο κόμμα ώστε να έχει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, όχι τόσο απόλυτο, όσο το bonus των 50 εδρών που δίνεται ανεξαρτήτως ποσοστού» ανέφερε.

«Η ασφάλεια για εμάς είναι η απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, δεν ήταν ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Η ασφάλεια για εμάς είναι η απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, δεν ήταν ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούσε ότι ήταν μια πολυτέλεια η ασφάλεια. Θεωρούσε ότι ενδεχομένως να μην ταιριάζει με τις ιδεολογικές καταβολές. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Σε πολλά χωριά που πηγαίνω ακούω το ίδιο πράγμα, θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Θα ενισχυθεί πολιτικά και ηθικά η Αστυνομία για να κάνει τη δουλειά της, θα προσλάβουμε 1500 αστυνομικούς άμεσα, όλοι θα βγουν στο δρόμο. Επανασυστήνοντας την ομάδα Δέλτα και ενισχύοντας την ομάδα ΔΙΑΣ. Θα φροντίσω να προμηθευτώ καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα για να αισθάνονται οι αστυνομικοί ασφαλείς. Νέα περιπολικά με διακρατικές συμφωνίες ώστε να μπορούμε να κυνηγάμε τους εγκληματίες και να μην θεωρούν οι αστυνομικοί ότι διακινδυνεύουν τη ζωή τους οδηγώντας σαράβαλα. Θα κάνουμε αναδιάταξη δυνάμεων και θα στηρίξουμε τα αστυνομικά τμήματα στις πιο δύσκολες περιοχές, δεν γίνεται στο Μενίδι το ΑΤ να έχει 50% πληρότητα» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα