Χαρδαλιάς: Περιορισμός κυκλοφορίας 9 το βράδυ με 5 το πρωί – Μετακίνηση μόνο για τρεις λόγους

Νέα έκτακτα μέτρα για τη μείωση του διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους και διασωληνωμένους στη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί για όλη την Ελλάδα ενώ η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τρεις

έκτακτους λόγους: για εργασία, για λόγους υγείας και για βόλτα με το κατοικίδιο κοντά στο σπίτι.

Η μετακίνηση των πολιτών θα εξακολουθεί να γίνεται με αποστολή μηνύματος στο 13033. Για λόγους υγείας SMS με αριθμό 1, για βόλτα με κατοικίδιο SMS με αριθμό 6, ενώ για μετακίνηση λόγω εργασίας απαιτείται βεβαίωση εργοδότη.

Σχετικά με το take away από καταστήματα, διευκρινίστηκε ότι αυτό θα λειτουργεί μέχρι τις 20:30 ώστε να δίνεται το περιθώριο στους πολίτες να επιστρέψουν σπίτι, ενώ το delivery θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς περιορισμούς.

Αναφορικά με τη δυνατότητα ατομικής άσκησης τις υπόλοιπες ώρες, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι αυτή δεν αφορά την προπόνηση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά την ατομική άσκηση έως 3 άτομα, κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Υπενθύμισε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται.

Όσον αφορά το θέμα της τηλεργασίας, κάθε οργανισμός του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Όπως ανέφερε, οι έλεγχοι για την τήρηση του μέτρου της τηλεργασίας και των λοιπών μέτρων προστασίας ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς και τις υπόλοιπες ημέρες.

Επιπλέον, απηύθυνε σύσταση και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να λειτουργήσουν με το απαραίτητο προσωπικό, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Οι ανακοινώσεις:

Keywords
Τυχαία Θέματα