Τζανακόπουλος: Ισορροπημένη και βιώσιμη η τεχνική συμφωνία (LIVE)

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον απόηχο της ολοκλήρωσης της τεχνικής συμφωνίας με τους Θεσμούς.

Ο κ.Τζανακόπουλος εστιάζει στα θετικά αντίμετρα που θα ψηφιστούν με τα νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

«Παρά τις όποιες δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που οφείλονται στην πλευρά των δανειστών επιτύχαμε μια ισορροπημένη και βιώσιμη συμφωνία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επανάλαβε

ότι τα μέτρα θα έχουν ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα λόγω των αντίμετρων.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο το αφορολόγητο θα διαμορφωθεί σταδιακά στα 5.900 ευρώ ενώ εξήγγειλε σειρά μέτρων όπως επιδότηση ενοικίου σε 600 χιλιάδες οικογένειες ενισχύσεις για το πρώτο και δεύτερο παιδί, μείωση της εισφοράς φόρου στις επιχειρήσεις από το 29 στο 26%.

Εξήγγειλε επίσης μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ.Τζανακόπουλος εξήγγειλε ότι τα μέτρα θα εισαχθούν στη Βουλή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας και θα ψηφιστούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Κίνα, στις 16 Μαίου.

Τόνισε επίσης ότι ενδιαφέρει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη στάση της αντιπολίτευσης στα μέτρα ελάφρυνσης.

«Δυσκολεύομαι να σχολιάζω τα μαθηματικά του κ. Μητσοτάκη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας παράλληλα ότι στις 22 Μαΐου στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στόχος της Ελλάδας είναι μία συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για το χρέος.

Απευθείας η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο altsantiri.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα