LIVE: Παραδοχή των ηχογραφήσεων από τον υπόδικο πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά από τρεις αρνήσεις εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής«Λόγοι υγείας δεν μου το επέτρεψαν» ισχυρίστηκε ο ΠαπαδημητρίουΠαραδέχτηκε ότι υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες

Αφού αρνήθηκε τρεις φορές να παρουσιαστεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, υπάκουσε τελικά με τις προσταγές της Επιτροπής και παρευρέθηκε ως μάρτυρας.

Δείτε επίσης: Βίαιη προσαγωγή του πρ. γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ

αποφάσισε η Εξεταστική για την Υγεία

Η απόφαση ελήφθη μετά την άρνηση επί τρεις φορές του κ. Παπαδημητρίου να προσέλθει στην επιτροπή επικαλούμενος θέματα υγείας του.

Ωστόσο, η ιατρική γνωμάτευση που είχε ζητηθεί από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, διαβεβαιώνει ότι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου μπορεί να υποστεί τη «βάσανο της κατάθεσης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησαν για εμπαιγμό της Επιτροπής και ζήτησαν την άμεση παρουσία του κ. Παπαδημητρίου στην Επιτροπή. Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπή κρίνουν ως εξαιρετικά σημαντική τη μαρτυρία Παπαδημητρίου λόγω της θέσης την οποία κατείχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παπαδημητρίου: Η φωνή μου στις ηχογραφήσεις, αλλά μοντάζ το όλο θέμα

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Θ. Παπαδημητρίου επικαλέστηκε εκ νέου λόγους υγείας για την άρνηση του να εμφανιστεί στην Εξεταστική Επιτροπή, που θα μπορούσαν να τον εκθέσουν… στην τηλεόραση. Ως προς το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει, διευκρίνισε πως πάσχει από «καρδιολογικό θέμα» και συγκεκριμένα από «νεφρογενή υπέρταση δηλαδή κακοήθη υπέρταση», επισημαίνοντας πως «οι αυξομειώσεις της πίεσης του λόγω στρες μπορούν να επιφέρουν βλάβες στην υγεία του». Επέκρινε επίσης την επίσκεψη δύο περιπολικών κάτω από το γραφείο του.

Αναφορικά με τις ηχητικές συνομιλίες που τον εκθέτουν, ισχυρίστηκε ότι ότι η ηχογράφηση έγινε σε φυσικό χώρο, χωρίς να ξέρει από ποιον κι ότι τα επίμαχα ντοκουμέντα είναι προϊόν μοντάζ. Πιο συγκεκριμένα δεν αρνήθηκε πως η φωνή του ακούγεται στο ηχητικό υλικό, υποστήριξε ωστόσο ότι το υλικό είναι παραποιημένο και αποτελεί συρραφή συνομιλιών του.

Δείτε επίσης: «Έχουμε ηχητικό ντοκουμέντο με παζάρια γραφείου Άδωνη – ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ξεκινώντας την εξέταση του μάρτυρα, ο Σπύρος Λάππας ρώτησε τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 23 προσλήψεις που απασχόλησαν την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής. Ο Θ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι επρόκειτο για αποζημιώσεις έργου μέσω χορηγιών κι όχι συμβάσεις.

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τον νόμο σταθερός μισθός και ωράριο για πάνω από 2 μήνες συνιστά σταθερή σχέση εργασίας, πράγμα που αποδεικνύεται και από τα επίσημα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Επιτροπή, εκείνος επέμεινε ότι πρόκειται για αποζημιώσεις έργου, καταγγέλλοντας μάλιστα ως πλαστή την κατατεθείσα σύμβαση εργασίας δημοσιογράφου που υπάρχει στη δικογραφία. Αρνήθηκε επίσης ότι γινόντουσαν προεκλογικές προσλήψεις, όπως φέρεται να προκύπτει από τα σχετικά ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες του με τον διευθυντή του γραφείου του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.

Σε ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου για το ποίος υπέγραψε τις συγκεκριμένες προσλήψεις, ο Θ. Παπαδημητρίου επικαλέστηκε την εξέταση της δικογραφίας από τη Δικαιοσύνη για να αποφύγει να απαντήσει και τελικά μετά από ερώτηση του Σπύρου Λάππα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ήταν με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΕΕΛΠΝΟ οι συγκεκριμένες συνάψεις συνεργασίας.

Σε ερώτηση, τέλος, για την κακοδιαχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο μάρτυρας έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στη μη ύπαρξη λογιστικού ελέγχου, παρομοιάζοντας τον εαυτό του ως «αλεξιβρόχιο».

Πηγή: left

Keywords
Τυχαία Θέματα