LIVE: Σε εξέλιξη ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών – Χαμηλή η προσέλευση μέχρι στιγμής

Οι σημερινές επαναληπτικές εκλογές αφορούν την ανάδειξη επτά περιφερειαρχών και 229 δημάρχωνΣτο επίκεντρο βρίσκονται η περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι Αθηναίων και ΘεσσαλονίκηςΗ διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ωστόσο εμφανίζεται μειωμένη η προσέλευση στις κάλπες

Παρακολουθήστε live από το altsantiri.gr την εξέλιξη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών

εκλογών, στον απόηχο των ευρωεκλογών και εν αναμονή των εθνικών εκλογών.

Στις 7:00 άνοιξαν οι κάλπες σε όλη τη χώρα για τις επαναληπτικές εκλογές σε επτά περιφέρειες και 229 δήμους. Στο επίκεντρο βρίσκονται η περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Με τις αλλαγές που έφερε ο «Κλεισθένης», στις επαναληπτικές εκλογές δεν επιλέγουμε ποιον από τους δύο πρώτους συνδυασμούς θα διοικήσει την περιφέρεια ή τον δήμο, καθώς η δύναμη σε έδρες κρίνεται πλέον για όλους από τον α’ γύρο. Πλέον, στις περιπτώσεις που κανένας συνδυασμός την πρώτη Κυριακή δεν κατόρθωσε να λάβει σε ψήφους πάνω από 50%, εκλέγουμε μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ωστόσο εμφανίζεται μειωμένη η προσέλευση στις κάλπες, γεγονός που προβληματίζει τα επιτελεία των κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα