Τσίπρας: Αλλάζουν τους ποινικούς κώδικες για να κάνουν deal με τους τραπεζίτες (video)

«Αλλάζουν τους κώδικες για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου, που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων. Αυτή είναι η πραγματική πρόθεση και όχι οι μολότοφ», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε

ερώτηση για τους ποινικούς κώδικες αναφορικά με τις μολότοφ, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Αλλάζουν τους κώδικες για να κάνουν deals με τους επιχειρηματίες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου αυτή είναι η πραγματική πρόθεση και όχι οι μολότοφ. Είναι γελοία η παρέμβαση για τη μολότοφ, θέλουν να αθωώνουν τους μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων. Όλα γίνονται για την επικοινωνία».

«Πήγα στο Πολυτεχνείο και ως πρωθυπουργός»

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του στην πορεία για το Πολυτεχνείο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τον ξάφνιασε που ενοχλήθηκαν κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ με αυτή του την κίνηση. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο λόγος που ενόχλησε η παρουσία του ήταν «το γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα συνειδητά κατά τη γνώμη μου αντιπαράθεσης στη μαζική ειρηνική διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα».

Ο ίδιος σε ερώτηση για τον λόγο που δεν δεν ολοκλήρωσε την πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, τόνισε ότι η παρουσία του είχε συμβολικό χαρακτήρα και υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «το μήνυμα της πορείας είναι ευρύτερο και έχει να κάνει με τους αγώνες του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας απέναντι στην καταστολή».

«Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο και ως πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι δεν είχε πάει σε πορεία γιατί η παρουσία του θα ήταν ένας συμβολισμός παρεξηγήσιμος μιας και η πορεία έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα. «Σεβάστηκα τον χαρακτήρα της πορείας και της μνήμης», σημείωσε.

Τσίπρας: Δόγμα της κυβέρνησης το «νόμος και τάξη»

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «η μεγάλη συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχουν ενεργοποιηθεί τα αντανακλαστικά του προοδευτικού κόσμου και της νεολαίας. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη μαζική συμμετοχή, καθώς ασκεί πολιτική με βάση το “νόμος και τάξη”. Ήταν μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση και δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι και πρόπερσι είχε τη μισή συμμετοχή του κόσμου».

«Η ιστορική μνήμη είναι καταγεγραμμένη στην συλλογική συνείδηση των Ελλήνων και σε διεθνές επίπεδο. Ήταν ο πρόεδρος Κλίντον και ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλου ζήτησε συγγνώμη για την στάση της Αμερικής εκείνη την περίοδο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι επιχειρείται η παλινόρθωση ενός πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. «Έχουμε μία νεοσυντηρητική κυβέρνηση με υπερδεξιούς υπουργούς που είχαν καταθέσει απόψεις αμφισβήτησης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έχει ως δόγμα το νόμος και τάξη», ανέφερε.

«Δεν είναι ευχάριστη εικόνα τα ΜΑΤ στην πλατεία», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαντικές επιτυχίες ενάντια στο λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά, σε πλήρη αντίθεση με τις επικοινωνιακού χαρακτήρα σημερινές εφόδους της αστυνομίας σε κτήρια που μένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Φτηνό να επιχειρείται ψηφοφορία πάνω σε αυτά τα ζητήματα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τους ποινικούς κώδικες αναφορικά με τις μολότοφ, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Αλλάζουν τους κώδικες για να κάνουν deals με τους επιχειρηματίες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου” αυτή είναι η πραγματική πρόθεση και όχι οι μολότοφ».

«Εμείς πήγαμε σαν Αρσακειάδες, με τον σταυρό το χέρι στην υπόθεση της Novartis»

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο που αφορά γιατρούς, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

«Η σημερινή κυβέρνηση μας αποδεικνύει ότι σε θεσμικά ζητήματα ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο τσαγανό. Εμείς πήγαμε σαν Αρσακειάδες, με τον σταυρό το χέρι στην υπόθεση της Novartis», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται σε δημόσια ταλαιπωρία για τη Novartis, επειδή τον ενοχοποιεί η κυβέρνηση.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ»

Σχετικά με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τον τρόπο εκλογής ΠτΔ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ για να εκλέγεται με 120 ψήφους. Επιχειρείται ευτελισμός του θεσμού από την κυβέρνηση. Προσπάθεια απαξίωσης και του ίδιου του Προκόπη Παυλόπουλου από την κυβέρνηση. Με ενοχλούν αυτά «τα καλλιστεία». Δεν είναι κριτήριο, αν συμφωνούσαμε πάντοτε αλλά τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Η ΝΔ προεκλογικά παραπλάνησε με το προσφυγικό»

Μιλώντας για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ αναφέροντας ότι «προεκλογικά παραπλάνησε». «Παρά τις “ατσαλιές” στην διαχείριση πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά και αυτή η πολιτική πρέπει να στηριχθεί», πρόσθεσε.

«Ό,τι θετικό φέρνει η κυβέρνηση θα το ψηφίσουμε»

«Ό,τι θετικό φέρνει η κυβέρνηση θα το ψηφίσουμε, παρά το γεγονός ότι θα κάναμε άλλες επιλογές, όπως είχαμε προαναγγείλει, για παράδειγμα, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και όχι στοχευμένες παρεμβάσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λίγο πριν το Πάσχα θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ»

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει λίγο πριν το Πάσχα, ενώ ερωτηθείς για τις εσωκομματικές διεργασίες, σχολίασε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό, πρωτοποριακό κόμμα και η πολιτική του γεωγραφία είναι από την αριστερά της αριστεράς ως το χώρο του δημοκρατικού κέντρου. Δεν χρειάζομαι τέτοιου τύπου νομιμοποίηση όπως η εκλογή από τη βάση. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι καλό το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ή να ψηφίζουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων. Δεν πιστεύω στις απροσδιόριστες βάσεις των κομμάτων. Διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο “μπάτε σκύλοι αλέστε”. Όταν η βάση είναι καθορισμένη όμως στο μέλλον είναι μια άποψη που την βλέπω με συμπάθεια».

Πηγή: Τσίπρας: Αλλάζουν τους ποινικούς κώδικες για να κάνουν deal με τους τραπεζίτες (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα