Ο Τσίπρας παρέδωσε το Μαξίμου στον Μητσοτάκη – Ορκίστηκε πρωθυπουργός (video)

Αλλαγή σκυτάλης στην κυβέρνησηΟ Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε στα σκαλιά του Μαξίμου τον Κυριάκο ΜητσοτάκηΠραγματοποιήθηκε νωρίτερα η ορκωμοσία του νέου πια πρωθυπουργούΟρκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου ΙερώνυμουΝέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Στέλιος ΠέτσαςΣτις 19:00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Αφού έλαβε τηλεφωνικά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουλίου

πρωθυπουργός της χώρας, μετά τη λαϊκή εντολή που έλαβε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς.

Η ορκωμοσία ενώπιον Ιερώνυμου και οικογένειας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε λίγο μετά τις 12.30 στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα και τα τρία τους παιδιά. 

Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ενώ η διαδικασία τελέστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον νενομισμένο όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο Ευαγγέλιο.

«Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ορκωμοσία του ως νέος πρωθυπουργός της χώρας.

«Από σήμερα ξεκινάει σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα. Ζωντανά η ορκωμοσία από το Προεδρικό Μέγαρο. https://t.co/ihj5qeV6wP

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 8 Ιουλίου 2019

Στις 19:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Μέχρι τώρα ο κ. Πέτσας ήταν διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πειραιώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα