LIVE: Η δεύτερη μέρα κατάθεσης του «γαλάζιου» πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά την επεισοδιακή πρώτη κατάθεση, στην οποία απαίτησε από τους «γαλάζιους» βουλευτές -τους οποίους έχει μεγαλώσει στα γόνατά του (sic)- προστασία, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2009, Γιάννης Πιερουτσάκος καταθέτει και σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία.

Δείτε επίσης: Πολάκη και Γεωργιάδη καλεί η Εξεταστική – Προστασία από τη ΝΔ ζήτησε ο μάρτυρας

Η ευθύνη στους επόμενους… και στην σημερινή συνεδρίαση

Με ένταση ξεκίνησε και η σημερινή συνεδρίαση

καθώς ο μάρτυρας συνεχίζει να απαντά με αλαζονεία στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο Χρήστος Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ ξεκίνησε την εξέταση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, που επενέβη στην εξέταση του μάρτυρα, με αποτέλεσμα να του πει «διακόπτετε την εξέταση γιατί σας καίει η κατάθεση του».

Ο Γιάννης Πιερουτσάκος εκλήθη να απαντήσει για την κατασπατάληση που έγινε με τα εμβόλια αλλά και την καμπάνια ενημέρωσης για τη γρίπη των χοίρων, υποστηρίζοντας ότι εκείνος έπραξε τα δέοντα για να μην πληγεί η ελληνική αγορά, ο τουρισμός αλλά και για να μην υπάρξει πανικός καθώς υπήρξε «πανδημία».

Δείτε επίσης: Η… οικειότητα μάρτυρα της Εξεταστικής με βουλευτές της ΝΔ (video)

Προσωπική εκτίμηση του μάρτυρα χαρακτήρισε τον όρο «πανδημία» ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υπενθύμισε ότι παραγγέλθηκαν 16 εκατ. εμβόλια και χρησιμοποιήθηκαν μόλις 300.000 από αυτά, με αποτέλεσμα αυτή η ιστορία να είναι η αιτία να δανειστεί το ΚΕΕΛΠΝΟ 200 εκατ. ευρώ.

Ο μάρτυρας απέφυγε για άλλη μια φορά να απαντήσει στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που του έγιναν, κάνοντας ένα νέο σόου και κατηγορώντας τον κ. Παπαχρηστόπουλο ότι προσπαθεί να ενοχοποιήσει μία προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκ νέου ένταση στη διαδικασία. Υποστήριξε τελικά ότι από τα 200 εκ. εκείνος χρησιμοποίησε 10 εκατ. εκ των οποίων τα 7 επεστράφησαν. Έριξε επίσης την ευθύνη στους… επόμενους για τα υπόλοιπα χρήματα που σπαταλήθηκαν για τα εμβόλια.

Στη συνέχεια τη συνεδρίαση απασχόλησαν τα αντιδρατήρια του AIDS που η Ελλάδα τα πλήρωσε 25 ευρώ έκαστο, όταν η Ιταλία τα αγόρασε με 9 ευρώ και η Πολωνία με 7 ευρώ.

Πληροφορίες: left

Keywords
Τυχαία Θέματα