Kαι έλληνας καπετάνιος κόντρα στον Σαλβίνι – «Έσπασε» τον αποκλεισμό του λιμανιού της Λαμπεντούζα με 41 διασωθέντες πρόσφυγες (video)

Μετά την Καρόλα Ρακέτε, η οποία αψήφησε τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα με ένα πλοίο γεμάτο διασωθέντες πρόσφυγες, ένας έλληνας διασώστης, ο Ιάσων Αποστολόπουλος έκανε το ίδιο το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Έτσι το πλοίο Alex, το οποίο έχει ναυλώσει η ιταλική συλλογικότητα της αριστεράς Mediterranea και στο οποίο επιβαίνουν 41 μετανάστες, ελλιμενίσθηκε  στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να το περιμένουν.

Κανένας δεν κατέβηκε από το ιστιοφόρο των 18 μέτρων, το οποίο περίμενε

εδώ και δύο ημέρες στη θάλασσα.

«Δεδομένων των αφόρητων συνθηκών υγιεινής στο πλοίο, το Alex κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πλέει προς τη Λαμπεντούζα, το μοναδικό σίγουρο λιμάνι αποβίβασης που μπορούμε να πιάσουμε», είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter η Mediterranea.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε περίπου 100 πόλεις της Γερμανίας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την πλοίαρχο του Sea-Watch και για να ζητήσουν να υπάρξει φροντίδα για τους πρόσφυγες που διασώζονται από τις ΜΚΟ στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

Στο Βερολίνο, στην πορεία συμμετείχαν περίπου 8.000 άνθρωποι ενώ στο Αμβούργο ήταν 4.000, σύμφωνα με τη συλλογικότητα Seebruecke.

Συνολικά, καθιστικές διαμαρτυρίες, πορείες και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 100 πόλεις σε όλη τη Γερμανία.

«Η διάσωση στη θάλασσα δεν γνωρίζει σύνορα, όπως και η αλληλεγγύη μας», διαβεβαίωσε η πλοίαρχος του Sea-Watch Καρόλα Ρακέτε σε μήνυμα που απηύθυνε στους διαδηλωτές στο Βερολίνο.

«Η ανευθυνότητα των ευρωπαϊκών κρατών με ανάγκασε να δράσω όπως έδρασα», πρόσθεσε η νεαρή Γερμανίδα που εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ιταλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα