H Σάντερς υπεραμύνεται το tweet του Τραμπ για το FBI

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς επανήλθε στην ανάρτηση που έκανε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter, υπονοώντας ότι το FBI θα είχε αποτρέψει την δολοφονική επίθεση στο γυμνάσιο του Πάρκλαντ, εάν δεν είχε επικεντρώσει την προσοχή του σε τέτοιο βαθμό στην έρευνα που διεξάγεται για την Ρωσία κι αναφορικά με την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του

2016, μεταδίδει το ABC News.

“Νομίζω ότι μιλούσε, χωρίς απαραίτητα να εννοεί ότι αυτό ήταν η αιτία. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε πως η αιτία για ό,τι έγινε, είναι αυτός ο παρανοϊκός, που πήρε την απόφαση να στερήσει την ζωή από 17 άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι η ευθύνη του δολοφόνου κι όχι κάποιου άλλου,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντερς.

Η Σάντερς προσπάθησε να διευκρινίσει εάν η ανάρτηση που έκανε το Σάββατο το βράδυ ο πρόεδρος Τραμπ από την Φλόριντα παρερμηνεύτηκε. “Νομίζω ότι επισημαίνει πως όλοι επιθυμούμε ότι οι υπηρεσίες του FBI να μην έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε κάτι που είναι ξεκάθαρα μία απάτη, αναφορικά με την εμπλοκή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ,” επεσήμανε η Σάντερς.

Very sad that the FBI missed all of the many signals sent out by the Florida school shooter. This is not acceptable. They are spending too much time trying to prove Russian collusion with the Trump campaign – there is no collusion. Get back to the basics and make us all proud!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 18 Φεβρουαρίου 2018

Η ανάρτηση που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε την οργή μερικών από τους επιζώντες στην επίθεση.

Στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Τραμπ δεν έκρυβε τον εκνευρισμό του για την απόφαση του ειδικού ανακριτή να προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών κατά 13 Ρώσων για την εμπλοκή τους στις εκλογές του 2016. Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε και κατά της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με την μη λήψη μέτρων νωρίτερα.

“Η ‘ρωσική απάτη’ ήταν ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ συνωμότησε με την Ρωσία. Δεν το έκανε ποτέ!” Έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο Twitter.

Η Σάντερς απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε χθες, αναφορικά με το αν ο πρόεδρος πιστεύει πως η Ρωσία είχε εμπλοκή στις εκλογές, δήλωσε: “Φυσικά. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία ενεπλάκη στις εκλογές. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν επηρέασε τις εκλογές. Είναι επίσης ακόμη ξεκάθαρο ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ δεν συνωμότησε με οποιοδήποτε τρόπο με τους Ρώσους, προκειμένου να λάβει χώρα αυτή η διαδικασία”.

Η Σάντερς επίσης υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησε η αμερικανική κυβέρνηση για τον ρόλο της Ρωσίας. “Ο πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνηση ξεκαθάρισαν ότι η μια παρέμβαση στην εκλογική μας διαδικασία θα έχει συνέπειες και ότι θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε μέτρα αντιδρώντας στις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αναφερθήκαμε στην Ρωσία με το όνομά της. Ήταν μία από τις πρώτες φορές που το είδατε να συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο,” δήλωσε ο Σάντερς.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο Τραμπ δεν έχει καταδικάσει την Ρωσία, δήλωσε: “Ο ίδιος, ήταν πιο σκληρός με την Ρωσία κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του, συγκρινόμενος με την οκταετία Ομπάμα. Επέβαλε κυρώσεις. Έχει προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιών, προχωράει σε ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων. Έχει κάνει μία σειρά από πράγματα, προκειμένου να κλιμακώσει την άσκηση πίεσης προς την Ρωσία, αλλά και να είναι σκληρός έναντι της Ρωσίας.”

Παράλληλα, η Σάντερς αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και σχετίζεται με την σκληρή στάση του προέδρου Τραμπ έναντι της Ρωσίας. Το περιστατικό αυτό αναμένεται να γνωστοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει επίσης, γνωστοποιήσει λεπτομέρειες για το περιστατικό αυτό.

ΑΠΕ – ΜΠΕ / ABC News

Keywords
Τυχαία Θέματα