H Ελλάδα σταθερά στη 14η θέση της UEFA – Τα γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Champions League (εικόνες)

Πολύτιμους βαθμούς στην κατάταξη της Ελλάδας στην UEFA, όπου η χώρα μας παραμένει 14η, πρόσθεσε ο Ολυμπιακός με την του νέα νίκη (3-1) επί της Λουκέρνης στο Europa League.

Η Ελλάδα,

που εξακολουθεί την ευρωπαϊκή της διαδρομή με 3 από τις 5 ομάδες της, έφτασε τους 24.100 βαθμούς, έχοντας πίσω της, Κροατία (15η θέση- 23.750), Τσεχία (16η -23.675), Ελβετία (17η-23.600) και Κύπρο (18η-21.800).

Να σημειωθεί ότι η Κροατία συνεχίζει με μία ομάδα (από τις 4), η Τσεχία με τέσσερις (από τις 5), η Ελβετία με τρεις (από τις 5) και η Κύπρος με τρεις ( από τις 4).

Μπροστά από την χώρα μας, βρίσκεται η Ολλανδία στην 13η θέση με 25.133 βαθμούς, έχοντας δύο από τις πέντε ομάδες που ξεκίνησε.

Στόχος μας είναι να μην υποχωρήσουμε κάτω από την 16η θέση, που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη από πέντε σε τέσσερις.

Στη 13η ή 14η θέση θα έχει πέντε ομάδες: πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό.

Η μόνη διαφορά με την 15η θέση είναι ότι ο πρωταθλητής ξεκινάει επίσης από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League

Στην κορυφή της κατάταξης εξακολουθεί η Ισπανία (7 ομάδες) με 86.955 βαθμούς, απομακρυσμένη από την δεύτερη Αγγλία (7 ομάδες) που έχει 65.534 βαθμούς και την τρίτη Ιταλία ( 7 ομάδες-64.868).

****
Σε ότι αφορά στο Champions League και στους ομίλους, ο ΠΑΟΚ ταλαντεύεται ανάμεσα στο 3ο και 4ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση, που θα φίνει στις 30 Αυγούστου στο Μονακό (19:30), εάν καταφέρει να προκριθεί από την διαδικασία των play-off της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ η ΑΕΚ θα είναι σίγουρα στο 4ο γκρουπ σε περίπτωση που αποκλείσει την Βίντι.

Αυτό αναφέρει και η ισπανική εφημερίδα AS, που παρουσιάζει το παζλ του Champions League 2018-19. Να θυμίσουμε ότι 22 από τις 26 ομάδες που έχουν προκριθεί αυτόματα γνωρίζουν ήδη που θα βρεθούν, το ίδιο και τρία από τα ζευγάρια των play-off (ανάμεσά τους και αυτό της ΑΕΚ με την Βίντι).

Δύο από τις ομάδες που περιμένουν να μάθουν πού ξεκινούν είναι η Λίβερπουλ (υποψήφια για 2ο και 3ο γκρουπ) και η Βαλένθια (υποψήφια για 3ο και 40 γκρουπ). Η παρουσία τους εξαρτάται από το τι συμβαίνει στις συναντήσεις του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα . Εάν οι Πορτογάλοι αποκλείουν τον ΠΑΟΚ, η Λίβερπουλ θα πάει στο 3ο γκρουπ και η Βαλένθια στο 4ο γκρουπ.

Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και την Λοκομοτίβ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης και φυσικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης συγκροτούν το 1ο γκρουπ δυναμικότητας

Στο 2ο , σίγουρες είναι οι επτά (Ντόρτμουντ, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ, Νάπολι, Τότεναμ, Ρόμα) και μία από τι Μπενφίκα ή Λίβερπουλ.

Στο 3ο γκρουπ είναι εξασφαλισμένη η παρουσία της Σάλκε, της Λυών, της Μονακό, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του νικητή Αγιαξ-Ντιναμό-Κιέβου. Στις τρεις θέσεις που απομένουν, υποψήφιες Λίβερπουλ, Σάλτσμπουργκ, PSV Αϊντχόφεν, Βαλένθια, Βικτόρια Πλζεν και ο ΠΑΟΚ. Για να βρεθεί εκεί η Βαλένθια, χρειάζεται μία από τις, Μπενφίκα, Σάλτσμπουργκ ή Αϊντχόφεν να μην προκριθούν.

Στο 4ο γκρουπ η Ιντερ παρουσιάζεται ως η μεγάλη απειλή. Η ιταλική ομάδα είναι σίγουρη, μαζί με Μπριζ, Γαλατασαράι, Χοφενχάιμ και τους νικητές των συναντήσεων Γιουνγκ Μπόις- Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Βίντι -AEK. Μπάτε Μπορίσοφ και Ερυθρός Αστέρας θα πάνε επίσης εκεί σε περίπτωση πρόκρισης. Αν όχι, Βαλένθια, Πλζεν ή ο ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα