H Άγκυρα φέρεται να χτίζει στρατιωτικό φυλάκιο σε νησίδα δίπλα από τα Ίμια (εικόνες – video)

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Milliyetθα χρησιμεύει για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων και των προσφύγωνΟι προετοιμασίες ξεκίνησαν στην ακτή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ

Μετά τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που φέρεται να κατασκευάζει η Τουρκία κοντά στα Ίμια, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκία ξεκίνησε να κατασκευάζει μια αποβάθρα και ένα παρατηρητήριο-φυλάκιο στη νησίδα Τσαβούς, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Δείτε επίσης: H Άγκυρα φτιάχνει

στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στα Ίμια, σύμφωνα με την Cumhuriyet

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Milliyet, οκτώ τουρκικά σκάφη περιπολούν σήμερα κοντά στις βραχονησίδες καθώς και ένα ελληνικό πλοίο σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Δείτε επίσης: Αποκλιμάκωση της έντασης στα Ίμια – Συνάντηση αρχηγών ΓΕΕΘΑ προτείνει ο Γιλντιρίμ

Οι προετοιμασίες για την κατασκευή του παρατηρητηρίου δίπλα σε έναν οθωμανικό πύργο ηλικίας 350 ετών ξεκίνησαν στην ακτή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασός).

Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων. Παράλληλα, θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα