Folli-Follie: Δικαστική διαταγή για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας των μετόχων

Απορρίφθηκε η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στη διαδικασίας προληπτικής προστασίαςΗ προσωρινή διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης, σχετίζεται για περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώΘεωρείται σημαντική γιατί ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης για χαμένα χρήματαΗ προσωρινή διαταγή επί της ουσίας διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση, πώληση κλπ.) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του ποσού

Τη «μάχη» για την υπαγωγή της στη διαδικασία προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές

της έχασε τη Δευτέρα, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η Folli Follie.

Η βασική αιτία απόρριψης της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στη διαδικασία προληπτικής προστασίας έγκειται στο ότι περιελήφθη ως πιστώτρια της Folli Follie θυγατρική της εταιρεία (Finance Luxembourg II SA), κάτι που για το δικαστήριο δεν προκύπτει από τον κατάλογο των πιστωτών.

Έτσι, το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε ως πιστώτρια την συγκεκριμένη εταιρία. Συνεπώς, σημαίνει πως η Folli Follie δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο από το νόμο ποσοστό συμφωνίας από τους πιστωτές της ώστε να μπει στη διαδικασία προστασίας.

Η εταιρεία είχε ζητήσει την προληπτική προστασία με τη συναίνεση της θυγατρικής της εταιρείας FF GroupFinance Luxembourg II SA, η οποία είναι εκδότρια δύο ομολόγων για λογαριασμό της Folli Follie, ύψους 50,4 και 102,4 εκατ. ευρώ που εκπροσωπούν συνολικά 28,69% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Η προσωρινή διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης, σχετίζεται για περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ.

Όμως, θεωρείται σημαντική γιατί ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης για χαμένα χρήματα.

Η προσωρινή διαταγή επί της ουσίας διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση, πώληση κλπ.) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του ποσού.

Να σημειωθεί ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί , οι θυρίδες και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρίας και 7 μελών του ΔΣ.

Η απόφαση στρέφεται κατά της “FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” όπως εκπροσωπείται νόμιμα και κατά των: Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ειρήνης Νιώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα