Focus της Euroleague στον «καθοδηγητή του Ολυμπιακού», Γιάννη Σφαιρόπουλο (video)

Στο… στόχαστρο της Euroleague μπήκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τη διοργανώτρια αρχή να κάνει… focus στον τεχνικό του Ολυμπιακού, δίνοντας… ασίστ στους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι μίλησαν για τον προπονητή τους.

Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κιμ Τιλί, Βαγγέλης Μάντζαρης και Νίκολα Μιλουτίνοβ μίλησαν για τον «καθοδηγητή του Ολυμπιακού»,

όπως είναι ο τίτλος του αφιερώματος, αλλά και για τη φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων», που έχει σαν τελικό προορισμό το Βελιγράδι, όπου θα φιλοξενηθεί το Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Είναι σκληρός, αλλά και ειλικρινής απέναντί μας», είπε αρχικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης για τον Σφαιρόπουλο και πρόσθεσε: «Κάποιες φορές μπορεί να μην σου αρέσει αυτό που λέει, αλλά είναι η αλήθεια».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης συμπλήρωσε: «Προετοιμάζει και “δουλεύει” τα παιχνίδια πολύ καλά. Μας δίνει το 100% των πληροφοριών που χρειαζόμαστε πριν τα παιχνίδια».

Ο Κιμ Τιλί, που συνεργάζεται για πρώτη φορά μαζί του φέτος, είπε: «Είναι πάντα γεμάτος ενέργεια και μας ωθεί να παίξουμε πιο δυνατά και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτό το επίπεδο να έχεις κάποιον που σου δίνει κίνητρο με αυτόν τον τρόπο».

Από την πλευρά του, ο Σφαιρόπουλος κλήθηκε να θυμηθεί τον χαμένο περσινό τελικό από την Φενέρμπαχτσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζουμε μία τόσο ποιοτική ομάδα με σπουδαίο προπονητή, μπροστά στον κόσμο της. Ήμασταν απογοητευμένοι που χάσαμε την ευκαιρία. Κάναμε την αυτοκριτική μας μετά από αυτόν τον τελικό και προσπαθήσαμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε καλύτερη την επόμενη χρονιά. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντική για εμάς και πρέπει να την κρατήσουμε έτσι και στο μέλλον. Είναι σημαντικό να μην αλλάζεις πολύ την ομάδα και για λόγους τακτικής, αλλά και για να μην αλλοιώνεται η νοοτροπία νικητή που έχουμε».

Οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Νίκολα Μιλουτίνοβ στάθηκαν και αυτοί στο κλίμα στα αποδυτήρια. «Αυτό είναι το κλειδί για αυτή την ομάδα. Είμαστε μία οικογένεια. Οι Έλληνες παίκτες είμαστε εδώ πολλά χρόνια και νιώθουμε σαν στο στο σπίτι μας. Βλέπουμε ο ένας τον άλλον περισσότερο από τις οικογένειές μας», είπε ο έλληνας γκαρντ, για να συμπληρώσει ο σέρβος σέντερ: «Όταν ήρθα στην ομάδα, όλοι με υποδέχθηκαν και με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Είναι αλήθεια να λέμε πως ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια».

Με αφορμή την διεξαγωγή του Final 4 στο Βελιγράδι και την σχέση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε: «Νιώθουμε σαν αδέλφια. Οι οπαδοί έχουν αδελφοποιηθεί. Αν φτάσουμε στο Final 4, θα είναι σαν να παίζουμε στην έδρα μας», ενώ ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε: «Το Βελιγράδι είναι μία πόλη του μπάσκετ. Αγαπούν το μπάσκετ. Είναι ένα όμορφο γήπεδο. Μακάρι να είμαστε εκεί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Ο επίλογος μπήκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τον έλληνα τεχνικός να δηλώνει: «Το Final 4 είναι μία γιορτή του μπάσκετ. Ελπίζω να είμαστε εκεί».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα