Eξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και αυστηροί έλεγχοι για την κακοποίηση ζώων

Μετά προσπάθειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας πέτυχε να καθιερωθούν συστηματικοί έλεγχοι της αστυνομίας σχετικά με παραβιάσεις πάνω στη νομοθεσία για τα ζώα.

Με αφορμή τα αναρίθμητα πλέον περιστατικά κακοποίησης ζώων, τα δεκάδες αδέσποτα στους δρόμους, και τις συνεχείς καταγγελίες του κόσμου για παντελή απουσία παρέμβασης των αρχών για να βελτιωθεί η κατάσταση, η Π.Φ.Π.Ο. αποφάσισε να αναλάβει δράση, πιέζοντας για δραστικότερες ενέργειες από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. πάνω στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα

η Π.Φ.Π.Ο. απέστειλε στην ΕΛ.ΑΣ. επιστολή με δύο αιτήματα που στόχο έχουν την ακόμη καλύτερη και αποδοτικότερη συνδρομή των αστυνομικών αρχών σε θέματα κακοποίησης ζώων αλλά και στην πρόληψη για μη δημιουργία περισσότερον αδέσποτων. Και η ΕΛ.ΑΣ. τα έκανε δεκτά.

Αυτό που κατάφερε η Π.Φ.Π.Ο. είναι να πει η ΕΛ.ΑΣ. το «Ναι» στη θέσπιση εβδομάδας που θα αφορά παραβάσεις στη νομοθεσία για τα αδέσποτα.

Η ένταξη των εγκλημάτων κατά των ζώων επίσημα πλέον στην αντεγκληματική πολιτική της ΕΛ.ΑΣ. για το 2019 αλλά και οι δράσεις για την πρόληψη στην κατεύθυνση της μη δημιουργίας νέων αδέσποτων θα αποτελέσουν κομβικό βήμα για την ευόδωση των στόχων της Ομοσπονδίας μας για την προστασία των ζώων.

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα