Επίθεση ληστών με μαχαίρια σε εκκλησία στη Βιέννη – Πέντε μοναχοί τραυματίες, ένας σοβαρά

Ληστές εισέβαλαν μέσα σε εκκλησία στη Βιέννη με μαχαίρια στα χέριαΈδεσαν και φίμωσαν μοναχούς, κάποιοι όμως που πρόβαλαν αντίσταση βρέθηκαν μαχαιρωμένοι και η κατάσταση του ενός κρίνεται σοβαρήΟι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

Ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκκλησία ενός μοναστηριού σε συνοικία της Βιέννης, με συνέπεια πέντε μοναχοί να τραυματιστούν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Περίπου στις 13:30, τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας) δύο δράστες επιτέθηκαν στους μοναχούς, τους έδεσαν και τους κράτησαν

για περίπου τρεις ώρες ομήρους εντός του ναού, πριν διαφύγουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι πέντε, ωστόσο, που προέβαλαν αντίσταση και βρέθηκαν μαχαιρωμένοι.

Τα θύματα εντοπίστηκαν από την αστυνομία, περίπου στις 16:17.

«Από όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον ένας από τους δράστες ζητούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ο ακριβής λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός. Αλλά απορρίπτουμε κάθε τρομοκρατικό χαρακτήρα», ανέφερε η αστυνομία, που έχει εξαπολύσει μια μεγάλη επιχείρηση.

Οι δράστες αφαίρεσαν μετρητά και όσα αντικείμενα αξίας βρήκαν μπροστά τους, ενώ άρπαξαν και κοσμήματα από τα θύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πλέον οι δράστες αναζητούνται.

Η ρωσική πρεσβεία στη Βιέννη ανέφερε πως ο λόγος της επίθεσης ήταν η ληστεία.

2 Robbers attacked, handcuffed and then robbed people inside the Klosterkirche Maria Immaculata Chruch in #Strebersdorf, #Vienna
At least five people were injured some of them seriously, massive manhunt underway for the robbers
(Pic BernhardSchiel)
Via:News_Executive#BREAKING pic.twitter.com/kuB9EiH0oP

Keywords
Τυχαία Θέματα