Debate Κεντροαριστεράς: Μικρές εντάσεις και “βόμβα” Ραγκούση για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Χωρίς νικητή το debate της ΚεντροαριστεράςΧαλαρή κριτική σε ΝΔ και σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από τους περισσότερους υποψηφίους“Βόμβα” Ραγκούση που τόνισε με έμφαση πως ο νέος φορέας πρέπει να επωμιστεί τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού οι εννέα υποψήφιοι για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, σε

μια μάλλον άνευρη και “άοσμη” τηλεμαχία που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ2, με συντονίστρια τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Όλοι σχεδόν συμφώνησαν ότι η οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία προκύψει μετά τις εκλογές θα πρέπει να βασίζεται σε προοδευτικές προγραμματικές δεσμεύσεις τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα υποχρεωθούν να απαντήσουν αν θα δεχθούν τη προγραμματική πρόταση της προοδευτικής παράταξης. Επίσης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής με την καθιέρωση κλιμακωτά μπόνους εδρών.

Διαφώνησε ευθέως ο Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει καμία κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να κυβερνήσει με ανοχή ή να πάρει την ευθύνη νέων εκλογών.

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως: «Ο πρόεδρος θα έχει το τιμόνι της παράταξης και θα καθοδηγεί τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που δεν διαλύονται», καθώς νωρίτερα ρωτήθηκε σχετικά. «Όταν δίνω τον λόγο μου τον τηρώ. Δεν διαλύονται οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες», συνέχισε η κ. Γεννηματά καλώντας τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο νέο φορέα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν για να σπάσει η κομματοκρατία. Την ίδια ώρα, επέμεινε στην ανάγκη να υπάρχει μία κοινοβουλευτική ομάδα.

Ακόμα, αντέκρουσε τη κριτική πως θα συνδυάζει και τη θέση του δημάρχου και τη θέση του αρχηγού, εφ όσον εκλεγεί δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης σταδιακά ενός ενιαίου πολυτασικού κόμματος και ζήτησε από τον κόσμο να ψηφίσει μαζικά.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε: “Θέλουμε μια νέα ηγεσία” γιατί η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν», ενώ αντέδρασε ενοχλημένος στο σχόλιο της κ. Γεννηματά ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην Αργολίδα τον Ιανουάριο του 2015 λέγοντας ότι στοχοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Ακόμα, επανέλαβε ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας θα προέλθει με νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο, τα πανεπιστήμια και τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε ότι: “Πρέπει να πούμε ξακάθαρα στον κόσμο τι κόμμα δημιουργούμε, η κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι μία”, ενώ για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ τόνισε ευθαρσώς πως πρέπει να τα επωμιστεί ο νέος φορέας.

Ο Απόστολος Πόντας ξεκαθάρισε πως: “Δε μπορούμε να σκηνοθετήσουμε τη διάλυση των κομμάτων που έδωσαν εντολή για τη διαδικασία“, ενώ ο Κωνσταντίνος Γάτσιος υποστήριξε ότι: “Πρέπει να εκφράσουμε τον κόσμο της δημιουργίας”.

Εν κατακλείδι, ο Δημήτρης Τζιώτης, ζήτησε “πολιτικό συνέδριο, για να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει”.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Intime

Keywords
Τυχαία Θέματα