Copa America: Με δραματικό τρόπο η Βραζιλία στα ημιτελικά, 4-3 την Παραγουάη στα πέναλτι (video)

Η Βραζιλία μετά από δραματικό αγώνα νίκησε την Παραγουάη με 4-3 στα πέναλτι και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa America που φιλοξενεί. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα χωρίς σκορ (0-0) στο Πόρτο Αλέγκρε. Στο Copa Africa η Αλγερία πήρε το εισιτήριο για τους «16».

Ο Γκαμπριέλ Ζέσους σημείωσε το νικηφόρο πέναλτι για τη Βραζιλία, Γκουστάβο

Γκόμες και Ντέρλις Γκονσάλες ήταν άστοχοι για την Παραγουάη, όπως άλλωστε και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο για την Selecao.

Η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την ερχόμενη Τρίτη (02/07), τον νικητή του αποψινού αγώνα μεταξύ Αργεντινής και Βενεζουέλας στο Μπέλο Οριζόντε.

Η Βραζιλία κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ειδικά όταν ο Φαμπιάν Μπαλμπουένα αποβλήθηκε στο 58′ για φάουλ στον Φιρμίνο.

Ο διαιτητής Τομπάρ υπέδειξε πέναλτι, αλλά στην συνέχεια έκανε χρήση VAR για να διαπιστώσει εάν το μαρκάρισμα ήταν εντός περιοχής. Και τελικά έδειξε φάουλ και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Τίτε, πολιόρκησε την Παραγουάη χωρίς όμως επιτυχία και έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Γουίλιαν στο τελευταίο λεπτό, ενώ νωρίτερα, ο Αρτουρ είχε δοκάρι.

Στα άλλα δύο προημιτελικά, η Κολομβία παίζει με την Χιλή και η Ουρουγουάη με το Περού.

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Αλισον, Αλβες (85` Πακουέτα), Μαρκίνιος, Σίλβα, Φιλίπε Λουϊς (46` Αλεξ Σάντρο), Αλαν (71` Γουίλιαν), Αρτουρ, Εβερτον, Κουτίνιο, Φιρμίνο, Γκαμπριέλ Ζεσους.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Εντουάρντο Μπερίτσο): Φερνάντες, Πίρις, Γκόμες, Βαλμπουενα, Αλόνσο, Αρθαμέντια (61` Βαλντέζ), Γκονζάλες, Σάντσες (78` Εσκομπάρ), Ορτίθ, Πέρεθ (74` Ρόχας), Αλμιρόν.

Copa Africa

3ος όμιλος – 2η αγωνιστική: Στους «16» η Αλγερία

Η Αλγερία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Copa Africa με τη Σενεγάλη και με το τελικό 1-0 πήρε το «εισιτήριο» για την φάση των «16» της διοργάνωσης.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Γιουσέφ Μπελαΐλι στο 49′. Η Αλγερία έκανε το 2Χ2 στο ξεκίνημα του τουρνουά, ενώ η Σενεγάλη έμεινε στους τρεις και θα επιδιώξει να «σφραγίσει» το δεύτερο «εισιτήριο» στον τελευταίο αγώνα των ομίλων.

Για το ίδιο γκρουπ η Κένυα με δυο γκολ του Ολούνγκα (39′, 80′) νίκησε με 3-2 την Τανζανία 3-2 και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση, αφού πέτυχε το 1ο «τρίποντο», ενώ η αντίπαλό της δεν έχει βαθμό. Για τη νικήτρια σκόραρε και ο Ομολό στο 62′. Για την Τανζανία βρήκαν δίχτυα οι Σουβά (6′) και Σαμάτα (40′).


2ος όμιλος – 2η αγωνιστική: Σημαντικό βήμα πρόκρισης η Μαδαγασκάρη

Πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στους «16» του Copa Africa έκανε την Πέμπτη (27/06) η Μαδαγασκάρη, καθώς πέτυχε την πρώτη της νίκη στον 2ο όμιλο, με 1-0 επί του Μπουρούντι, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του τουρνουά.

Το απευθείας φάουλ του Μάρκο Ιλαϊμαχαρίτρα, στο 76′, έφερε το νικητήριο τέρμα της Μαδαγασκάρης, η οποία έφτασε στους 4 βαθμούς, ενώ ο αντίπαλός της έμεινε χωρίς βαθμό και γκολ μετά από δύο αγώνες.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα