Champions League: Η Ομόνοια στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους ομίλους (video)

Η κυπριακή Ομόνοια θα αποτελέσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων του 3ου προκριματικού γύρου και με βάση την κλήρωση που είχε προηγηθεί…

Η νοκ άουτ αναμέτρηση στο ΓΣΠ

ανάμεσα στην ομάδα της Λευκωσίας και στον Ερυθρό Αστέρα για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι (στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση το ματς τελείωσε ισόπαλο 1-1), όπου η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ευστόχησε σε όλα τα πέναλτι που εκτέλεσε και με το τελικό 4-2 πήρε το «εισιτήριο» για τα play offs της διοργάνωσης.

Σε άλλα ματς της βραδιάς, η Μακάμπι του Γιώργου Δώνη νίκησε 1-0 στο Τελ Αβίβ την Ντίναμο Μπρεστ και θα διεκδικήσει στα playoffs με τη Ζάλτσμπουργκ την είσοδό της στους ομίλους του Champions League. Πρόκριση και για τη Φερεντσβάρος, 2-1 την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Υπενθυμίζεται ότι τα παιχνίδι στα play offs είναι διπλά.

Η Ομόνοια θα βρει απέναντί του τους πρωταθλητές Ελλάδας, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Καραϊσκάκη στις 23 Σεπτεμβρίου και τη ρεβάνς στο «νησί της Αφροδίτης», στις 29 του μήνα.

Ο Μίκαελ Λούφτνερ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 31ο λεπτό, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου οι Σέρβοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Ίβανιτς.

Το σκορ δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Ούτε εκεί, όμως, κατάφεραν να σκοράρουν κι όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι Σέρβοι ευστόχησαν στα δύο πρώτα, αλλά στη συνέχεια οι Φαλτσινέλι και Ντεγκενέκ απέτυχαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, την ώρα που οι Τζόρντι Γκόμες, Μπεν, Βίτορ Γκόμες και Κακουλής ευστόχησαν από την «ασβεστένια βούλα».

Η Ομόνοια προερχόταν από δύο προκρίσεις και, μάλιστα, εκτός έδρας. Στον πρώτο προκριματικό γύρο επικράτησε 1-0 της Αραράτ (στην παράταση) και στον β’ γύρο πέρασε από τη Βαρσοβία, επικρατώντας 2-0 της Λέγκια, επίσης στην παράταση!

Στο πρωτάθλημα Κύπρου μπορεί να παραμένει αήττητη έπειτα από 3 αγωνιστικές, έχει όμως παραχωρήσει δύο ισοπαλίες. Στο τελευταίο ματς έμεινε στο 1-1 με την Ανόρθωση.

Οι συνθέσεις:

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λανγκ, Χούμποτσαν (90’+3′ Κούσουλος), Λούφτνερ, Λέγιακς, Παπουλής (98′ Λοΐζου), Τζόρντι Γκόμεθ, Βίτορ Γκόμες, Φερέιρα Ντος Σάντος (118′ Ασάντε), Μπουτεάκ, Κακουλής (65′ Σενέ).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Μπόρχαν, Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντέγενεκ, Ρόντιτς (106′ Γκάιτς), Κάνγκα, Σανόγκο Τζούνιορ, Ίβανιτς (81′ Γιόβαντσιτς), Μπεν, Κάταϊ (101′ Γκάβριτς), Βουκάνοβιτς (89′ Φαλτσινέλι).

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ευστόχησε ο Γκάβριτς, 0-1 ο Ερυθρός Αστέρας.

Ευστόχησε ο Τζόρντι Γκόμες, 1-1 η Ομόνοια.

Ευστόχησε ο Μπεν, 1-2 ο Ερυθρός Αστέρας.

Ευστόχησε ο Βίτορ Γκόμες, 2-2 η Ομόνοια.

Ο Φαμπιάνο απέκτουσε την εκτέλεση του Φαλιτσινέλι.

Ευστόχησε ο Ασάντε, 3-2 η Ομόνοια.

Ο Φαμπιάνο απέκρουσε την εκτέλεση του Ντέγενεκ.

Ευστόχησε ο Λέγιακς, 4-2 η Ομόνοια.

Στα playoffs Μακάμπι και Δώνης

Μετά τη Ρίγα και τη Σουντούβα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ που έχει στον πάγκο της τον Γιώργο Δώνη πέρασε και την Ντίναμο Μπρεστ. Υποδέχθηκε στο Τελ Αβίβ την ομάδα από τη Λευκορωσία και έκαμψε την αντίστασή της με 1-0.

Στο 49ο λεπτό ο Κίσλιακ ανέτρεψε τον Πέρετζ. Ο Μπίτον στο 50′ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ιγκνάτοβιτς ανοίγοντας το σκορ, το οποίο έμελλε να αποδειχθεί και τελικό.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβι έχει περάσει, λοιπόν, τρία εμπόδια στα προκριματικά Champions League της τρέχουσας σεζόν. Ένα χωρίζει τον Έλληνα πρώην προπονητή των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΑΕΛ από την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς τη Ζάλτσμπουργκ στο πλαίσιο των playoffs.

Στα playoffs και η Φερεντσβάρος, η οποία νίκησε 2-1 την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Ο Λόβρεντσιτς άνοιξε το σκορ για τους Ούγγρους στη Βουδαπέστη, αλλά οι Κροάτες ισοφάρισαν με το αυτογκόλ του Ουζούνι σε προσπάθεια του Γκόγιακ. Ο ίδιος διόρθωσε το λάθος και με γκολ στην αντεπίθεση στο 65ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ που χάρισε στη Φερεντσβάρος την πρόκριση.

Τα ζευγάρια στα playoffs του Champions League:

Μονοπάτι πρωταθλητών

Σλάβια Πράγας – Μίντιλαντ

Μακάμπι Τελ ΑΒίβ – Σάλτσμπουργκ

Ολυμπιακός – Ομόνοια

Μόλντε – Φερεντσβάρος

Μονοπάτι μη πρωταθλητών

Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ

Γάνδη – Ντινάμο Κιέβου

*Οι αγώνες των play offs είναι διπλοί και θα γίνουν στις 22-23/9 και 29-30/9.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League:

Τρίτη (15/09) – Μονοπάτι μη πρωταθλητών

Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) – Άλκμααρ (Ολλανδία) 2-0 (49′ Ροντρίγκες, 86′ Σαπαρένκο)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα) – Μπενφίκα (Πορτογαλία) 2-1 (63′ Γιαννούλης, 75′ Ζίβκοβιτς – 90″+4′ Ράφα Σίλβα)
Γάνδη (Βέλγιο) – Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) 2-1 (36′ Ντορς, 59′ πεν. Γέρεμτσουκ – 93′ Ντεμίρ)

Τετάρτη (16/09) – Μονοπάτι πρωταθλητών
Ομόνοια (Κύπρος) – Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 1-1 (4-2 πεν) (31΄Λούφτνερ – 45+ Ίβανιτς)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – Ντινάμο Μπρεστ (Λευκορωσία) 1-0 (51΄πεν Μπίτον)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) – Μόλντε (Νορβηγία) 0-0 (5-6 πεν.)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 2-1 (2΄Λόβρενσιτς, 54΄Ουζούνι – 23 αυτ. Ουζούνι)
Μίντιλαντ (Δανία) – Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 3-0 (51΄αυτ. Λεφόρτ, 62΄Ντρέιερ, 84΄Μαμπίλ)

*Ο αγώνας Καραμπάχ – Μόλντε διεξήχθη στη Λάρνακα.

ΜΠΡΑΒΟ ΟΜΟΝΟΙΑ!!!ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!! ☘️

Keywords
Τυχαία Θέματα