Champions League: Έγινε… 100αρης ο Τόμας Μίλερ – Ρεκόρ στις κίτρινες έκανε ο Σέρχιο Ράμος (εικόνες – video)

Νέα ρεκόρ είχαμε στο Champions League, μετά τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής στους ομίλους 5-8 την Τετάρτη (20/9). Ο Τόμας Μίλερ της Μπάγερν έγινε το 35ο μέλος της διάσημης παρέας των παικτών που έχουν 100 ή περισσότερες εμφανίσεις στη διοργάνωση. Ο Σέρχιο Ράμος έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες στην ιστορία του Champions League.

Να

θυμίσουμε ότι την Τρίτη (19/9) ο Ικερ Κασίγιας έγινε ο πρώτος παίκτης που συμμετείχε σε 20 διοργανώσεις Champions League, ενώ ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Αϊντχόφεν με 4-0, στο «Καμπ Νου» έχει, πλέον, τις περισσότερες… τριπλέτες γκολ στον θεσμό.

– First CL game and win ✔️
– 15 straight win in UCL opening group match ✔️
– First win for Niko Kovac in UCL as a coach ✔️
Bayern remains undefeated in Portugal ✔️
– Renato got a goal against his home club ✔️
– Thomas Muller gets a victory on his 100th CL game ✔️ pic.twitter.com/w0Y305JPvd

Bayern mania (@Bayern_mania) 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο 29χρονος επιθετικός, πέρασε στο 88ο λεπτό αντί του Μαρτίνες στον αγώνα της Μπάγερν με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα (0-2). Να σημειωθεί ότι και οι 100 εμφανίσεις του Μίλερ στην κορυφαία διοργάνωση, ήταν με την φανέλα της Μπάγερν. Ο Ίκερ Κασίγιας οδηγεί τη σχετική λίστα, μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τους δύο τους να έχουν αγωνιστεί με Πόρτο και Γιουβέντους στην πρεμιέρα της σεζόν 2018-19, ενώ τρίτος είναι ο Τσάβι.

Οι πέντε πρώτοι της σχετικής κατάταξης με τους 35 παίκτες που έχουν 100 και πλέον συμμετοχές στο Champions League:

168 Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης 150, Πόρτο 18)
154 Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 52, Ρεάλ Μαδρίτης 101, Γιουβέντους 1)
151 Τσάβι (Μπαρτσελόνα)
142 Ραούλ (Ρεάλ Μαδρίτης 130, Σάλκε 12)
141 Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Bayern Munich’s Thomas Muller has scored in each of the last 10 Champions League campaigns; the longest run of any player for the club in competition history.#UCL #BFLFCB pic.twitter.com/oVivpJubQW

— Bavarian Tweets (@BavarianTweets) 19 Σεπτεμβρίου 2018

Pre-view Stat | Benfica vs Bayern:

This match will be Thomas Muller’s 100th UCL appearance for Bayern – He’ll become 3rd highest German appearance maker in UCL. pic.twitter.com/UGdwWjiN5S

Bayern mania (@Bayern_mania) 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, γνωστός για τις πειθαρχικές παραβάσεις όσο και την ποιότητά του ως αμυντικός, κατέχει έναν άλλο -ανεπιθύμητο- τίτλο, αφού έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες κάρτες στην ιστορία του Champions League.

Ο Σέρχιο Ράμος δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο της νίκης με 3-0 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ρόμα, φτάνοντας συνολικά τις 37 κίτρινες κάρτες σε 115 παιχνίδια του Champions League, ξεπερνώντας τον πρώην μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πολ Σκόουλς.

Ο ισπανός αμυντικός κατέχει επίσης το ρεκόρ για τις περισσότερες κίτρινες κάρτες σε μια σεζόν του Champions League, έχοντας πέντε, στις σεζόν 2010-11 και 2012-13, ενώ ο Σκόουλς δεν είχε ποτέ αντικρίσει περισσότερες από τέσσερις κίτρινες σε μια σεζόν.

Ο Ράμος, αποβλήθηκε 24 φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή… διπλάσιες φορές από τον επόμενο… παραβάτη της ισπανικής ομάδας, που είναι ο Φερνάντο Ιέρο Έχει επίσης αποβληθεί περισσότερο από οποιονδήποτε παίκτη στην ιστορία της La Liga, έχοντας 19 κόκκινες κάρτες στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας. Ο Ράμος δεν έχει αποβληθεί, πάντως, σε 158 παιχνίδια με την εθνική Ισπανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα