CNBC: Μετεκλογική συνεργασία Κουρτς με την ακροδεξιά στην Αυστρία

Στις κάλπες προσέρχονται οι ψηφοφόροι της Αυστρίας. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που ενδέχεται να επιτρέψει τη συμμετοχή του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPO) στον κυβερνητικό συνασπισμό συνεχίζοντας την ανοδική τάση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το CNBC, εάν συμβεί αυτό, η Αυστρία θα είναι η τελευταία χώρα που θα δει ένα ακροδεξιό, εθνικιστικό και αντι-μεταναστευτικό κόμμα, να πηγαίνει καλά σε εκλογές.

Τον

περασμένο μήνα, η ακροδεξιά, αντι-μεταναστευτική «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AFD) κέρδισε αρκετές ψήφους για να εισέλθει στη γερμανική Bundestag, για πρώτη φορά και, νωρίτερα φέτος, το Εθνικό Μέτωπο με επικεφαλής την Μαρίν Λεπέν, ήταν εκ των πρωταγωνιστών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου, στις προεδρικές εκλογές στα τέλη του 2016, ο ακροδεξιός υποψήφιος του FPO, Νόρμπερτ Χόφερ, είχε ηττηθεί από τον πρώην ηγέτη του Κόμματος των Πρασίνων, Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν.

Οι προβλέψεις και τα σενάρια

Όμως, στις βουλευτικές εκλογές αυτή την Κυριακή, το FPO αναμένεται να τα πάει καλά ενώ τα προγνωστικά δείχνουν ότι ο Σεμπάστιαν Κούρτς, ο 31 ετών υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές και να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, με το Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) ως κυβερνητικό εταίρο, σημειώνει το CNBC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNBC

Keywords
Τυχαία Θέματα