Brexit: Πάνω 1.000.000 υπογραφές εναντίον του Τζόνσον – Τον βρίζει ο Χιου Γκραντ

Η Μεγάλη Βρετανία έχει πάρει… φωτιά μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του Μπόρις Τζόνσον να βάλει «λουκέτο» στο Κοινοβούλιο ώστε να μην μπορούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι να «μπλοκάρουν» τα πλάνα του για το Brexit. Πάνω 1.000.000 υπογραφές εναντίον του βρετανού πρωθυπουργού, έφτασε στο σημείο να τον βρίσει ο Χιου Γκραντ.

Ξεπέρασαν, λοιπόν, το ένα εκατομμύριο την Τετάρτη (29/08) οι υπογραφές κάτω από το αίτημα πολιτών να ακυρωθεί η απόφαση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να ανασταλεί για έναν μήνα και πλέον η λειτουργία του κοινοβουλίου, ως τα μέσα Οκτωβρίου, ήτοι δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία του Brexit, καταγράφεται στον ιστότοπο όπου υποβάλλονται και καταμετρώνται.

That’s only a good start!
1,000,000 in the day.

Thus is beyond Brexit. This is fundamental.
Get everyone you know to sign it! #StopTheCoup #BlockTheCoup pic.twitter.com/YefRYmZSsq

— Richard Beasley #FBPE #RevokeA50 (@richbsys) August 28, 2019


Το αίτημα, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής των Κοινοτήτων, είχε συγκεντρώσει 450.000 υπογραφές ως την Τετάρτη (28/08) στις 18:30, συνεπώς είχε ξεπεράσει κατά πολύ το όριο των 100.000 υπογραφών που απαιτούνταν για να διεξαχθεί μια —μάλλον ακαδημαϊκή— συζήτηση για το θέμα. Η απόφαση του Τζόνσον, με την έγκριση της βασίλισσας, προκάλεσε οργή στην αντιπολίτευση.

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές και ο Χιου Γκραντ… απασφάλισε και ο βρετανός διάσημος ηθοποιός είναι πραγματικά έξαλλος με τις εξελίξεις γύρω από το «λουκέτο» του Τζόνσον λόγω Brexit.

Meanwhile, outside the M25…

At least 1,000,000. https://t.co/qUWtmT6l49

Brexit Headmaster (@BrexitHead) August 28, 2019

Με μια ανάρτηση – κόλαφο στο Twitter, χρησιμοποιεί απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά του βρετανού πρωθυπουργού.
«Δεν θα παίξεις γ@@@να παιχνίδια με το μέλλον τον παιδιών μου. Δεν θα καταστρέψεις τις ελευθερίες που υπερασπίστηκε πολεμώντας σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους ο παππούς μου. Άντε γ@@σου υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου. Η Βρετανία είναι αηδιασμένη με εσένα και τη μικρή μ@@@νη συμμορία σου», λέει ο Χιου Γκραντ σε… ελεύθερη μετάφραση.

You will not fuck with my children’s future. You will not destroy the freedoms my grandfather fought two world wars to defend. Fuck off you over-promoted rubber bath toy. Britain is revolted by you and you little gang of masturbatory prefects. https://t.co/Oc0xwLI6dI

Hugh Grant (@HackedOffHugh) August 28, 2019

Το μήνυμα από την ΕΕ

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τη Βρετανία να καταθέσει οποιεσδήποτε προτεινόμενες αλλαγές στη συμφωνία διαζυγίου για το Brexit το ταχύτερο δυνατό, αρνούμενη να σχολιάσει το αίτημα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει το κοινοβούλιο.

«Η υπόθεση εργασίας μας είναι πως το Brexit θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου και ότι αυτό θα συμβεί με μια συμφωνία», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα και συνέχισε: «Για να γίνει αυτό, βεβαίως, όσο πιο σύντομα δούμε εφικτές προτάσεις, τόσο το καλύτερο».

Over one million people have signed a petition against #BorisJohnson proroguing the British Parliament until two weeks before Brexit deadline https://t.co/X8x1Boo3vx pic.twitter.com/95dCR2pp79

— RT (@RT_com) August 28, 2019

Τι λέει ο Στίβεν Μπάρκλεϊ, αρμόδιος… του Brexit

Η Μεγάλη Βρετανία έχει δεσμευθεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε παράλληλα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ. Αυτό έγινε μερικές ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του Μπόρις Τζόνσον να μπλοκάρει την καταψήφιση άτακτου Brexit.

Ο Μπάρκλεϊ επανέλαβε επίσης την εναντίωση της Βρετανίας στο ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας (backstop), ένα πρωτόκολλο που διαπραγματεύτηκε η προκάτοχος του Τζόνσον ώστε να αποτραπεί η δημιουργία ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και την επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας. Brexit

«Αλλά εάν δε είναι δυνατό να βρεθεί ένας συμβιβασμός, τότε ήμασταν σαφείς ότι φεύγουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, την 31η Οκτωβρίου», είπε ο Μπάρκλεϊ, ο οποίος μιλούσε σε μια διάσκεψη στο Παρίσι που διοργανώνει η γαλλική εργοδοτική ομοσπονδία MEDEF.

«Ο κόσμος ψήφισε υπέρ του Brexit, και είναι σημαντικό για τη δημοκρατία να το υλοποιήσουμε», πρόσθεσε ο Μπάρκλεϊ.

Υπενθυμίζεται πως πηγή του Εργατικού Κόμματος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν απηύθυνε επιστολή προς την βασίλισσα Ελισάβετ για να εκφράσει τις σοβαρές του ανησυχίες για την κίνηση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

#UPDATE British Prime Minister Boris Johnson sparked fury among pro-Europeans and MPs opposed to a no-deal Brexit by successfully seeking the suspension of parliament weeks before Britain's EU departure date https://t.co/9fomV5hzGD pic.twitter.com/paNU2QOetQ

AFP news agency (@AFP) August 28, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα