Bloomberg: Ενώπιον νέας κρίσης αντίστοιχης με του 2015 βρίσκεται η Ελλάδα

Απαισιοδοξία ως προς την έκβαση της διαπραγμάτευσηςΤο δημοσίευμα δεν «βλέπει» συμφωνία ούτε τον Απρίλιο

Ενώπιον νέας κρίσης, αντίστοιχης με αυτής του καλοκαιριού του 2015, αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω διαφορών στο πρόγραμμα διάσωσης, όπως αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η η σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που αναμένεται το απόγευμα,

δεν θα επιφέρει κάποια σημαντική πρόοδο και έτσι η Ελλάδα θα χάσει άλλη μία προθεσμία για την αποδέσμευση κεφαλαίων διάσωσης, γεγονός που την οδηγεί πιο κοντά σε επανάληψη του δράματος του 2015, «που οδήγησε την πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης».

«Δύσκολο και για Απρίλιο»

Ενώ ο Α. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι με μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ολοκληρωνόταν μέχρι τις 20 Μαρτίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας ακόμη και τον Απρίλιο, θεωρείται ότι απομακρυσμένη πιθανότητα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ενδεχόμενη αποτυχία να επιλυθεί η πρόσφατη αντιπαράθεση πριν από το καλοκαίρι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ελλάδα ίσως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πληρωμές ομολόγων που λήγουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Παράλληλα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως το τελευταίο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκε η ανεργία ενώ η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα και ξεκίνησε εκ νέου η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Ο Ν. Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Stern στη Νέα Υόρκη, τόνισε πως «η ελληνική ανάκαμψη για άλλη μία φορά καθυστερεί σημαντικά λόγω πολιτικής. Ο Α. Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το ερώτημα είναι πότε».

Keywords
Τυχαία Θέματα