Basket League: Τζάμπολ με φαβορί τον Παναθηναϊκό – Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής

Έπειτα από περίπου επτά μήνες η κορυφαία μπασκετική κατηγορία της χώρας επιστρέφει στη δράση και αναμένουμε μία συναρπαστική σεζόν, αφού η απόσταση των υπόλοιπων ομάδων από τον Παναθηναϊκό έχει μικρύνει.

Τα προβλήματα και τα εμπόδια που εμφανίστηκαν, ξεπεράστηκαν και η Basket League αρχίζει το Σάββατο (24/10).

Το πρώτο τζάμπολ γίνεται μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, αφού ο Ιωνικός καθυστέρησε να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής και ομόφωνα αποφασίστηκε η αναβολή

της πρεμιέρας.

Ωστόσο, ο κορονοϊός «χτύπησε» το Λαύριο και το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής δεν θα είναι γεμάτο, καθώς το παιχνίδι της ομάδας του Χρήστου Σερέλη με τον Προμηθέα αναβλήθηκε.

Από την άλλη κανονικά θα γίνει το Περιστέρι – Κολοσσός με τους Ροδίτες να ταξιδεύουν μισοί την παραμονή και μισοί ανήμερα του αγώνα για την πρωτεύουσα, καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν περιορισμένα.

Η ΑΕΚ ξεκινάει σήμερα το ταξίδι της από το Π. Φάληρο κόντρα στον Ιωνικό με στόχο την διάκριση.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΗρακλήςΠΑΟΚ, είναι αυτό που ξεχωρίζει από την πρεμιέρα και ο φόργουορντ του «Δικεφάλου του Βορρά», Μπο Μπιτς, δείχνει να έχει αντιληφθεί την σημαντικότητα του αγώνα: «Πρέπει να παίξουμε σκληρά και στα δύο άκρα του γηπέδου, για 40 λεπτά και να είμαστε ψυχικά σκληροί για να μπορέσουμε να βγούμε στο παρκέ και να κερδίσουμε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι. Οι φίλαθλοι θα λείψουν πολύ σε ένα παιχνίδι με τέτοια αντιπαλότητα, αλλά χωρίς αμφιβολία, ο ανταγωνισμός θα εξακολουθεί να υπάρχει στο γήπεδο και θα είναι αυτό που θα μας κρατά ζεστούς!» ανέφερε ο παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ενισχυμένη είναι και η τρίτη ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Άρης, ο οποίος στοχεύει σε μία καλύτερη πορεία από την περσινή και να ξεμπερδέψει γρήγορα με τα σενάρια υποβιβασμού.

Στην πρεμιέρα ταξιδεύει στο Μεσολόγγι για να αντιμετωπίζει τον νεοφώτιστο, Χαρίλαο.

Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο (24/10) εκτός από το ΠαναθηναϊκόςΛάρισα, εξαιτίας των υποχρεώσεων των «πράσινων» στην Euroleague.

Οι Θεσσαλοί αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικοί την φετινή σεζόν, ωστόσο έχουν απίστευτα δύσκολο έργο στην πρεμιέρα απέναντι στους πρωταθλητές, οι οποίοι αν και έριξαν πολύ το μπάτζετ παραμένουν η πιο ποιοτική ομάδα της κατηγορίας και θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 24/10

Ιωνικός Hellenic Coin – AEK 17:15

Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 17:15

Χαρίλαος Τρικούπης – Άρης 17:15

Ηρακλής – ΠΑΟΚ 19:30

Λαύριο – Προμηθέας (Αναβολή)

Κυριακή 25/10

Παναθηναϊκός – Λάρισα Bread Factory 19:30

Keywords
Τυχαία Θέματα