Basket League: Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε την ΑΕΚ, με κόσμο ο 5ος ημιτελικός – Τιμωρία για το Περιστέρι

Παρουσία των φιλάθλων της, θα υποδεχθεί τον Προμηθέα Πατρών η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (7/6) στις 19:30, στον 5ο και τελευταίο ημιτελικό των play offs της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, καθώς η Ένωση δικαιώθηκε στο ΑΣΕΑΔ. Με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Περιστέρι.

Να

θυμίσουμε ότι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε τιμωρήσει την Ένωση με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τη ρίψη ενός καπνογόνου στο παρκέ στον δεύτερο ημιτελικό με τον Προμηθέα.

Η ΑΕΚ κατέθεσε έφεση στο ΑΣΕΑΔ, ζητώντας την άμεση απόφαση του Συμβουλίου, λόγω της διεξαγωγής του 5ου ημιτελικού σήμερα.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Ο ΕΣΑΚΕ σας ενημερώνει ότι κατόπιν της υπ΄ αριθμ. 59/7-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ με την οποία δέχεται την προσφυγή της ΑΕΚ ΚΑΕ και ακυρώνει την υπ΄ αριθμ. 106/3-6-2019 απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου, ο σημερινός αγώνας (7-6-2019) μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ–ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ θα διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων».


Την ίδια ώρα, με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε το Περιστέρι, λόγω δυσφημιστικών για το άθλημα επεισοδίων που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του τρίτου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό (75-82) στα play offs της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Το Περιστέρι θα εκτίσει την ποινή του κατά τη διάρκεια της σειράς των «μικρών τελικών» της Basket League, όπου θα αντιμετωπίσει είτε την ΑΕΚ (με μειονέκτημα έδρας) είτε τον Προμηθέα (με πλεονέκτημα έδρας).

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ:

«Επιβάλλεται στην ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΕ για επεισόδια στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων αμέσως μετά την λήξη του αγώνα τα οποία έχουν σχέση με την εγκαλούμενη Κ.Α.Ε. και τα οποία χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ της 3-6-2019».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Basket League, ΑΣΕΑΔ, ΑΕΚ, 5ος, – Τιμωρία, Περιστέρι,Basket League, asead, aek, 5os, – timoria, peristeri