Australian Open: Στον τελικό η Χάλεπ για πρώτη φορά – Πρόκριση και για τον Τσίλιτς

Η Σιμόνα Χάλεπ, Νο 1 στον κόσμο, δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open, καθώς νίκησε τη Γερμανίδα, Αντζελίκ Κέμπερ, με 6-3 4-6 και 9-7, μετά από δυόμισι ώρες αγώνα.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Χάλεπ θα είναι στον τελικό του Grand Slam της Αυστραλίας και θα γίνει η πρώτη Ρουμάνα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο Australian Open. Αυτός ο τελικός

θα είναι ο 3ος της Χάλεπ σε Grand Slam διοργάνωση, μετά από τους δυο χαμένους τελικούς που είχε στο Roland Garros, το 2014 και το 2017.

.@Simona_Halep prevails in thrilling semifinal, beating Kerber 6-3 4-6 9-7: https://t.co/pNVLhDm1oH#AusOpen pic.twitter.com/eNgO9tsCuJ

— #AusOpen (@AustralianOpen) 25 Ιανουαρίου 2018

Αντίπαλος της στον τελικό θα είναι η Καρολίν Βοζνιάκι. Η 27χρονη Δανέζα, Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 6-3, 7-6 (2) της 22χρονης Βελγίδας, Ελίζε Μέρτενς (Νο 37), και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά.

Ο τελικός θα είναι και αναμέτρηση για το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού η νικήτρια του τουρνουά θα είναι εκείνη που θα βρίσκεται και στην κορυφή της WTA την επόμενη Δευτέρα.

Στον τελικό ο Μάριν Τσίλιτς

Στον τρίτο τελικό Grand Slam της καριέρας του θα βρεθεί ο Μάριν Τσίλιτς. Μετά τον νικηφόρο τελικό του 2014 στο αμερικανικό όπεν και τον χαμένο του 2017 στο Γουίμπλεντον, ο 29χρονος Κροάτης, νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί στον τελικό του Αυστραλιανού όπεν, καθώς στον ημιτελικό νίκησε με 6-2, 7-6 (4), 6-2 τον 23χρονο Βρετανό Κάιλ Έντμουντ, νο 49 στον κόσμο, που έκανε την μεγάλη υπέρβαση φτάνοντας μέχρι τους «4» της διοργάνωσης.

Too strong, too shrewd and too experienced, @cilic_marin is the first Croatian to reach an #AusOpen final https://t.co/xnjuEihOLd pic.twitter.com/zy3gEHTnJO

— #AusOpen (@AustralianOpen) 25 Ιανουαρίου 2018

Αντίπαλος του Τσίλιτς στον τελικό, θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στον 21χρονο Κορεάτη Χιέον Τσανγκ, που είναι μέχρι τώρα η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης και στο φαβορί Ρότζερ Φέντερερ. Μάλιστα ο ελβετός άσος, νο 2 στον κόσμο, ήταν αυτός που είχε νικήσει τον Τσίλιτς στον περυσινό τελικό του Γουίμπλεντον.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα