Airbnb: «Εμφύλιες» διαμάχες στις πολυκατοικίες

Ιστορίες καθημερινής τρέλας με αφορμή το Airbnb διαδραματίζονται όλο και συχνότερα πλέον σε δεκάδες πολυκατοικίες κεντρικών περιοχών της Αθήνας, όπως στο Κουκάκι, στην Ακρόπολη, στα Πετράλωνα, στο Παγκράτι, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπου η νέα τάση επελαύνει, οι μικρές κοινωνίες των ενοίκων έχουν διαταραχθεί. Πολιτισμένες διαμάχες

ή ομηρικοί καβγάδες και προβλήματα νέου τύπου απασχολούν τις συνελεύσεις, χαλασμένες κλειδαριές λόγω των εκατοντάδων διερχομένων, συνεχείς εγκλωβισμοί σε ασανσέρ εξαιτίας υπερβολικού φόρτου από βαλίτσες, ξέφρενα πάρτι αγνώστων, ενοχλήσεις μέσα στην άγρια νύχτα. Πίσω από τη βιτρίνα της «τουριστικής ανάπτυξης» κρύβεται μια κόλαση λένε όσοι ζουν σε πολυκατοικίες με καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

ΑΦΙΣΕΣ

Οι διαμαρτυρίες φουντώνουν και ένα ιδιότυπο κίνημα αγανακτισμένων ιδιοκτητών έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στις συνοικίες της πόλης. Πριν από λίγες ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα και στο Πεδίον του Άρεως αφίσες κατά του Airbnb ενώ έχει ήδη κατατεθεί η πρώτη αγωγή ενοίκων πολυκατοικίας της οδού Χέυδεν εναντίον συνενοίκου που διαθέτει το ακίνητό του ως τουριστικό κατάλυμα.

Μιλώντας στα ΝΕΑ η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας περιγράφει ένα διαμέρισμα που φιλοξενεί έως και 16 άτομα τουρίστες που χτυπούν τα ξημερώματα τα κουδούνια ανθρώπους που κυκλοφορούν ενίοτε μόνο με τα εσώρουχά τους, φθορά της πολυκατοικίας και ανασφάλεια. «Δεν ξέρουμε σε ποια χέρια κυκλοφορούν τα κλειδιά της εισόδου. Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Επίσης καλούμε κάθε τρεις και λίγο την Αστυνομία εξαιτίας της φασαρίας. Δυστυχώς, κάποιοι αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω αυτής της κατάστασης ελπίζουμε προσωρινά» λέει.

ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του όταν ένας από τους ιδιοκτήτες, ο οποίος κατοικεί σε άλλη περιοχή της Αττικής αποφάσισε να καταχωρίσει το διαμέρισμά του σε πλατφόρμα βραχύβιας ενοικίασης καταλυμάτων αναθέτοντας σε εταιρεία τη διαχείρισή του. Οι ένοικοι κατελήφθησαν εξ απροόπτου και οι συνέπειες δεν άργησαν να φανούν. «Αρχικά προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε όμως υπήρξε αδιαφορία. Διανύσαμε μεγάλο δρόμο μέχρι να πάρουμε την απόφαση να κινηθούμε νομικά» εξηγεί η διαχειρίστρια. «Διπλασιάστηκαν οι ανάγκες της πολυκατοικίας σε καθαριότητα και επισκευές, έχουμε διογκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και τελικά απαξίωση της ιδιοκτησίας μας. Ο κανονισμός της πολυκατοικίας καταστρατηγείται, οι ώρες κοινής ησυχίας το ίδιο, είμαστε ένα μικρό κοινωνικό σύνολο που έχει διαταραχθεί. Δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει δίπλα σου, δεν ξέρεις με ποιον μπαίνεις στο ασανσέρ, βλέπουμε ανθρώπους με καφάσια μπίρες, τις εξώπορτες όλη τη νύχτα ανοιχτές, ενώ κανονικά τις κλειδώνουμε μετά τις οκτώμισι το βράδυ κανείς δεν ελέγχει τι συμβαίνει. Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένη να μιλάω όλες τις γλώσσες του κόσμου, ούτε να κάνω τη ρεσεψιόν. Δεν είμαι θυρωρός της διαχειρίστριας εταιρείας» λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα