10 ρετρό αφίσες του ΠΑΣΟΚ που θα σας βγάλουν απ’ τα ρούχα σας

Τι και αν προσπαθούν να αλλάξουν όνομα, ΑΦΜ και ηγεσία; Τι και αν δοκίμασαν από “Ελιά” μέχρι “Δημοκρατική Συμπαράταξη” και “Κεντροαριστερά”;

Για εμάς θα είναι πάντα “το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας”.

Μπορεί η νοσταλγία για τη δεκαετία του ’80 να έχει μακιγιάρει ακόμα και το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που μας θυμίζουν

και τις αυταπάτες μας ως κοινωνία… και το θράσος τους.

Δείτε παρακάτω 10 παλιές προεκλογικές αφίσες του ΠΑΣΟΚ… και προσπαθήστε να κρατήσετε τη ψυχραιμία σας:

«Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ανοίγονται επιτέλους καινούριοι δρόμοι για τη Νέα Γενιά της πατρίδας μας», γράφει η αφίσα. Μερικές δεκαετίες μετά, βέβαια, αποδείχθηκε πως οι «δρόμοι» αυτοί έγιναν με φωτογραφικό διαγωνισμό, υπερτιμολόγηση και οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό.

«Να δουλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο», η ατάκα, με ένα παιδάκι μες στη μουτζούρα να κρατά έναν «κάβουρα». Αφού δεν το έβγαλαν στα φανάρια, πάλι καλά να λέμε.

«Νέες θέσεις εργασίες» μοίραζε υποσχόταν τότε το ΠΑΣΟΚ. Αρκεί βέβαια να ‘χες γνωστό στην “πρασινη” τοπική οργάνωση. Αλλιώς, ας πήγαινες στη Ρηγίλλης και να περιμένεις τη σειρά των “γαλάζιων” παιδιών.

«…για ακόμη καλύτερες συντάξεις». Αυτή την αφίσα τη στέλνεις στους παππούδες σου και σε αποκληρώνουν. Έτσι, γλιτώνεις τον φόρο κληρονομιάς (αν υπάρχει) και συνεχίζεις τη ζωή σου ήσυχος.

«…για την ανεξαρτησία». Κλαίει η μάνα του Πελέ με την τραγική ειρωνεία από το κόμμα που παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας το 2010. Πώς τα φέρνει όμως η ιστορία ε…;

«… το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φροντίσει με στοργή όλους τους Έλληνες». Στη συγκεκριμένη αφίσα τρεις άνθρωποι να προσπαθούν να ζεσταθούν έχοντας ανάψει μερικά κούτσουρα. Η φωτογραφία της αφίσας έγινε ξανά και τραγικά επίκαιρη, μερικές δεκαετίες μετά. Και μαντέψτε με ευθύνη ποιου κόμματος…

Μια χελώνα, ένας υπολογιστής σε μέγεθος τσέπης και το ΠΑΣΟΚ να υπόσχεται εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Βέβαια, αρκετά χρόνια μετά αποκαλύφθηκε πως στον αγώνα μεταξύ λαγού και χελώνας, το ΠΑΣΟΚ είχε στοιχηματίσει παράνομα… στη χελώνα.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο φανερούς οικονομικούς πόρους: ΕΣΑΣ». Η μεγαλύτερη αλήθεια που έχει πει ποτέ το ΠΑΣΟΚ και μακράν η πιο εύστοχη και ειλικρινής αφίσα. Τίνος άλλωστε ήταν τα λεφτά από το Χρηματιστήριο, τα μαύρα ταμεία της Siemens, τα Ολυμπιακά έργα, τα υποβρύχια που έγερναν και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα; Του Έλληνα φορολογούμενου ήταν.

«Όχι ξεπούλημα στην ΕΟΚ», έλεγε τότε το ΠΑΣΟΚ. “ΝΑΙ ξεπούλημα στην ΟΝΕ” με πλαστά στοιχεία και με υποθήκη το μέλλον όλων των Ελλήνων, είπε λίγα χρόνια μετά ο “τάπερμαν” (που έλεγε και η Μαλβίνα), ο Σημίτης.

«…για ακόμη μεγαλύτερο εισόδημα». Tην παραπάνω αφίσα την καδράρεις. Τέλος. Δεν σχολιάζω άλλο.

Keywords
Αναζητήσεις
afises pasok
Τυχαία Θέματα