Pokemon Go debate: Δύο αντικρουόμενες απόψεις

13:21 14/7/2016 - Πηγή: CNN

Πόσο δικαιολογημένη είναι η φρενίτιδα που έχει ξεσπάσει στα social media για το παιχνίδι Pokemon Go αλλά και οι αρνητικές αντιδράσεις που προκαλεί; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβονται στις εφαρμογές ενισχυμένης πραγματικότητας (augmented reality);

Pokemon ήταν ομώνυμη σειρά ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων τη δεκαετία του '90, τα οποία έγιναν στη συνέχεια ηλεκτρονικό παιχνίδι και έκαναν παγκοσμίως γνωστό τον Picachu, ίσως το πιο διάσημο Pokemon.

Το στοιχείο που έκανε τη διαφορά και προκάλεσε τη «φρενίτιδα» είναι η προσθήκη της Ενισχυμένης Πραγματικότητας και το κυνήγι τους, μέσα από την οθόνη του κινητού ή του tablet, στον πραγματικό κόσμο.

Επί της ουσίας, η Ενισχυμένη Πραγματικότητα είναι η δυνατότητα που δίνεται σε ηλεκτρονικές εφαρμογές να προσθέτουν ψηφιακά στοιχεία (πληροφορίες κειμένου, εικόνας και ήχου, αλλά και διάδραση) στο φυσικό χώρο, δηλαδή σε τοποθεσίες, κτίρια, ακόμη και πρόσωπα. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να βρίσκεται σε διαμέρισμα που πωλείται και μέσα από την οθόνη του κινητού να βλέπει συμπληρωματικές πληροφορίες για αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα