Ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας ο αυθεντικός και πως να προετοιμαστείτε κατάλληλα

Η προπονητική ομάδα του The Workout Lab γράφει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!Οδηγός επιβίωσης

Η μεγάλη στιγμή για όλους όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διαδρομή των 5 & 10 χιλιομέτρων ή του Μαραθωνίου δρόμου έχει φθάσει. Χιλιάδες δρομείς ξεκινάνε την εβδομάδα με σκέψεις στο πως θα ανταποκριθούν την Κυριακή το πρωί σωματικά και ψυχικά στον αγώνα που έχουν δηλώσει να συμμετάσχουν! Πως θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και στις προσδοκίες τους, πως θα εμφανισθούν

έτοιμοι στη γραμμή της εκκίνησης κυνηγώντας μια καλή εμφάνιση, ένα τερματισμό ή ένα ατομικό ρεκόρ!

Στόχος μας μέσα από αυτές τις γραμμές είναι να εμφανιστείτε όσο πιο έτοιμοι γίνεται, να αποφύγετε τα λάθη που θα σας στοιχήσουν και να απολαύσετε τον αγώνα που επιλέξατε, προπονηθήκατε και προετοιμαστήκατε!

2-3 ημέρες πριν τον αγώνα …

Οι δύσκολες προπονήσεις έχουν ολοκληρωθεί και η ξεκούραση έχει τη μεγαλύτερη σημασία!

Πίνετε συνειδητά 1,5-2 λίτρα νερό ημερησίως και ενισχύστε τον εαυτό σας με ηλεκτρολύτες.

Δεν αποφεύγουμε το κρέας αλλά προσέχουμε να συμπεριλαμβάνουμε στα γεύματα μας (χωρίς υπερβολές) υδατάνθρακες. Βραστές πατάτες, ρύζι και μακαρόνια είναι καλές επιλογές και αποφεύγουμε σάλτσες και λιπαρά που απαιτούν περισσότερο χρόνο στη διαδικασία της πέψης.

Αν δεν είμαστε πρωινοί τύποι θα πρέπει να ξυπνάμε τουλάχιστον την εβδομάδα του αγώνα την ώρα που θα σηκωθούμε από το κρεβάτι την Κυριακή το πρωί για να έχει συνηθίσει το σώμα μας.

Το βράδυ πριν τον αγώνα …

Ετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ τον αθλητικό σας εξοπλισμό με κάθε λεπτομέρεια και μην ξεχάσετε τα ενεργειακά gel αλλά και τους ηλεκτρολύτες που θα πάρετε μαζί σας. Μην φορέσετε αθλητικά ρούχα και παπούτσια που δεν έχετε ξαναφορέσει. Βάλτε το νούμερο σας πάνω στο t-shirt και επιλέξτε με προσοχή εσώρουχα και κάλτσες που θα φορέσετε. Πέστε για ύπνο νωρίς γιατί θα σας βοηθήσει να σηκωθείτε εύκολα την Κυριακή το πρωί και γεμάτοι ενέργεια.

Την ημέρα του αγώνα …

Αν δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε πρωινό εννοείτε πως το αποφεύγετε τέτοια ημέρα. Καλές επιλογές πρωινού για την ημέρα του αγώνα είναι το μαύρο ψωμί ή η φρυγανιά με λίγο βούτυρο και μέλι ή 2-3 μπισκότα ολικής αλέσεως.

Καφέ ή χυμό ανάλογα με τις καθημερινές σας συνήθειες.

Φροντίστε να ετοιμαστείτε εγκαίρως και να οργανώσετε τον τρόπο μετάβασης σας στον χώρο εκκίνησης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσθέσετε επιπλέον άγχος στον εαυτό σας καθυστερώντας να φθάσετε στο χώρο που θα αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και θα τοποθετηθείτε στο block εκκίνησης σας.

Μείνετε χαλαροί και ζεστοί περιμένοντας τους διοργανωτές να σας δώσουν εκκίνηση.

Εκκίνηση

Μην ξεκινήσετε απότομα και πιεστικά τον αγώνα σας. Είναι σίγουρο πως θα βρείτε μπροστά σας πολύ κόσμο και πιο αργούς δρομείς στα πρώτα χιλιόμετρα και πρέπει να το διαχειριστείτε. Αποφύγετε τα ζιγκ-ζαγκ και μην σπαταλάτε άσκοπα ενέργεια. Εκμεταλλευτείτε τα πρώτα χιλιόμετρα για να ζεσταθείτε και να βρείτε ρυθμό.

Οι καλές επιδόσεις και τα ατομικά ρεκόρ πολλές φορές έρχονται από το 2ο μισό του αγώνα!

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Κατά τη διάρκεια του αγώνα

Ελέγξτε τον ρυθμό σας και υπολογίστε τις δυνάμεις σας σε σχέση με τα εναπομείναντα χιλιόμετρα. Μην παρασύρεστε και μείνετε συγκεντρωμένοι στην προσπάθεια σας και τον ατομικό σας στόχο.

Φροντίστε την ενυδάτωση σας και πίνετε τουλάχιστον 100-200ml νερού ή ηλεκτρολυτών σε κάθε σταθμό ανεφοδιασμού. Για την διαδρομή του Μαραθωνίου δρόμου φροντίστε τη λήψη ενεργειακού gel κάθε 45’.

Μην ξεχάσετε να χαρείτε τον αγώνα για τον οποίο προσπαθήσατε και μοχθήσατε! Απολαύστε τα τελευταία μέτρα ενός ιστορικού αγώνα, νιώστε τη χαρά του τερματισμού μέσα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο!

Νίκη είναι η συμμετοχή και στόχος να ξεπερνάμε τα ατομικά μας όρια και δυνατότητες!

Καλή επιτυχία και καλό τερματισμό!

The Workout Lab Team

Στο The Workout Lab στόχος μας είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής σου και η αναβάθμιση της ποιότητας της. Ανιχνεύουμε αδυναμίες και ατέλειες που μπορεί να υπάρχουν, αξιολογούμε την κινητικότητα, την μυϊκή και καρδιακή αντοχή σου και δημιουργούμε προγράμματα εξατομικευμένα με αποτέλεσμα να σε βοηθήσουμε να φτάσεις στο στόχο σου πιο άμεσα.
Η εμπειρία μας μέσα από την πολυετή προπόνηση αθλητών και αθλητριών Εθνικών Ομάδων με συμμετοχές και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μας επιτρέπει να περνάμε αποτελεσματικά την γνώση μας στην αθλητική σου καθημερινότητα και να παίρνουμε άμεσα αποτελέσματα δημιουργώντας σε εσένα ισχυρά κίνητρα για προσπάθεια, προπόνηση και βελτίωση

The post Ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας ο αυθεντικός και πως να προετοιμαστείτε κατάλληλα appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα